PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Η Νάπολη τιμά τον Μπαντ Σπένσερ


O αγαθός γίγαντας της οθόνης, ο αγαπητός Μπαντ Σπένσερ (κατά κόσμον Κάρλο Πεντερσόλι), που πρωταγωνίστησε στις πισίνες -πριν μεταπηδήσει στον κινηματογράφο και την τηλεόραση– και μετά στις (ψεύτικες) γροθιές για τις ανάγκες της υπόθεσης, θα είναι στα 87 του χρόνια ο ήρωας μίας πολυμεσικής έκθεσης στο Παλάτσο Ρεάλε της γεννέτειράς του Νάπολης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, στη Δωρική Αίθουσα (Sala Dorica) του ναπολετάνικου μουσείου, θα τελεστούν στις 12 Σεπτεμβρίου παρουσία ενός εκ των γιών του Σπένσερ, του Τζουζέπε Πεντερσόλι, που έχει ενστερνισθεί το πάθος του πατέρα του για τον κινηματογράφο, όμως από άλλο στρατόπεδο, ασχολούμενος με την παραγωγή ταινιών.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου, το κοινό θα μπορεί να ακολουθήσει όλα τα βήματα του Σπένσερ στη μακρά σταδιοδρομία του. Οι μεν μεγαλύτεροι θα ξαναζήσουν τις μεγάλες επιτυχίες του, συχνά στο πλάι του κινηματογραφικού του alter ego, Τέρενς Χιλ, με αφετηρία το ονομαστό σπαγγέτι-γουέστερν «Το όνομά μου είναι Τρινιτά», ενώ οι νεώτεροι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία από τις δημοφιλέστερες μορφές στη μεγάλη οθόνη.

Βέβαια, στα χρόνια της νιότης του ο Πεντερσόλι είχε ξεκινήσει από τις πισίνες, ως πρωταθλητής κολύμβησης. Η αγάπη του για τον αθλητισμό τον είχε σπρώξει να ασχοληθεί ακόμη και με το γουότερ πόλο και το ράγκμπι, προτού τον κερδίσει ο κινηματογράφος, στον οποίο ξεκίνησε με μικρούς ρόλους.

Για να κατανοήσει κανείς πόσο διάσημος είναι ο χαρακτήρας του Μπαντ Σπένσερ -όνομα που επέλεξε ο ίδιος, έχοντας στο μυαλό του τον αγαπημένο του κινηματογραφικό αστέρα Σπένσερ Τρέισι, αλλά και μία ομώνυμη μάρκα αμερικανικής μπύρας- η Βουδαπέστη έχει ανεγείρει ανδριάντα προς τιμήν του, ενώ η πόλη του Λιβόρνο (όπου έχει γυρίσει και την ταινία του «Ο Μπουλντόζας») έχει δώσει το όνομά του στη δημοτική πισίνα. Παράλληλα, το αμερικανικό περιοδικό Time τον είχε ανακηρύξει -παλαιότερα- ως τον πιο διάσημο Ιταλό ηθοποιό.

Η έκθεση -που τόσο πολύ επιθυμούσε και η ίδια η οοικογένεια Πεντερσόλι- θα επιτρέψει στους θαυμαστές του Μπαντ Σπένσερ να διαπιστώσουν άγνωστες έως τώρα πτυχές της ζωής του ηθοποιού. Τόσο εκείνες τις στιγμές που σχετίζονται με τις ταινίες του (συνολικά 55), εμπλουτισμένες με ντοκυμαντέρ, σκηνικά κι αντικείμενα, αφίσες, περιοδικά, όσο και από την προσωπική ζωή του Σπένσερ, χάρη στις φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα και αθλητικά έπαθλα που παραχώρησε η οικογένειά του.

Επίσης, δεν θα λείπουν οι θεματικές ενότητες που θα είναι αφιερωμένες στη μακρά φιλία και συνεργασία με τον Τέρενς Χιλ, όπως και οι λιγότερο γνωστές παρουσίες του σε ταινίες αναγνωριμένων σκηνοθετών, όπως ο Ερμάνο Όλμι, ο Τζουλιάνο Μοντάλντο και ο Ντάριο Αρτζέντο.

Οδηγός στην περιήγηση του κοινού στην έκθεση θα είναι η ίδια η φωνή του Μπαντ Σπένσερ, που, μεταξύ των άλλων ενδιαφερόντων του, καλλιέργησε φανατικά,και το πάθος του για τη μουσική και το τραγούδι και τελευταία για τη συγγραφή.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Il Messaggero

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment