PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Η Μπαρτσελόνα πήρε το τρόπαιο


Για 4η φορά στην ιστορία της, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1

Για τρίτη φορά την τελευταία εξαετία (2006, 2009 οι δύο προηγούμενες) και 4η στην ιστορία της, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με γκολ των Πέδρο (27΄), Μέσι (54΄) και Βίγια (69΄). Το μόνο που είχαν καταφέρει οι Βρετανοί ήταν να ισοφαρίσουν προσωρινά με τον Ρούνεϊ στο 34ο λεπτό.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε ψηλά και τα πρώτα δέκα λεπτά είχε την κυριαρχία των κινήσεων. Οι «μπλαουγκράνα» σιγά-σιγά βρήκαν τον τρόπο να εφαρμόσουν το γνωστό passing game που γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα και στο 27ο λεπτό πήραν το προβάδισμα με κοντινό σουτ του Πέδρο, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Τσάβι.

Το παιχνίδι ήρθε στα ίσα, επτά λεπτά αργότερα με τον Ρούνεϊ να σκοράρει κόντρα στη ροή του ματς. Ο Άγγλος στράικερ άλλαξε τη μπάλα με τον Γκιγκς (που ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ) και με όμορφο πλασέ έγραψε το 1-1, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το α΄ ημίχρονο.

Η επανάληψη ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Αυτό της Μπαρτσελόνα και ειδικότερα του Λιονέλ Μέσι. Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου έβαλε την «υπογραφή» του στον τελικό του Γουέμπλεϊ καθώς με το δυνατό σουτ που έκανε στο 54′ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Φαν ντε Σάαρ και έβαλε μπροστά τη Μπαρτσελόνα, πετυχαίνοντας το 12ο του γκολ σε 13 παιχνίδια στη φετινή διοργάνωση.

Οι «Καταλανοί» δεν μείωσαν την απόδοσή τους, επέβαλαν το ρυθμό τους και σημείωσαν και τρίτο γκολ. Ο Βίγια στο 69ο λεπτό επιχείρησε ένα εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Ολλανδού τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ.

Οι παίκτες της Μάντσεστερ δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν κάποια καλή ευκαιρία για να μειώσουν το σκορ και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, ωστόσο διαμαρτύρονται για ένα χέρι που έκανε ο Βίγια μέσα στην περιοχή στο 80΄.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι

Κίτρινες: Ντάνιελ Αλβες, Βαλντές – Κάρικ, Βαλένσια

Μπαρτσελόνα (Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Ντάνιελ Αλβες (88΄ Πουγιόλ), Πικέ, Μασεράνο, Αμπιντάλ, Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια (86΄ Κεϊτά), Μέσι, Πέδρο (+90΄ Αφελάι)

Μάνστεστερ Γ. (Φέργκιουσον): Εντβιν φαν ντερ Σαρ, Φάμπιο (69΄ Νάνι), Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Βαλένσια, Ρούνι, Γκιγκς, Κάρικ (77΄ Σκόουλς), Παρκ, Ερνάντες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment