PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η μεγαλύτερη διαδήλωση στο Λονδίνο (v)


Ογκώδης αντικυβερνητική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στο κέντρο του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές στις δαπάνες και τα μέτρα λιτότητας στη χώρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων.

Δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί κατέβηκαν στο κέντρο του Λονδίνου να διαδηλώσουν για το τεράστιο πρόγραμμα περικοπών των δημόσιων δαπανών, ύψους περίπου 80 δισ. στερλινών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unite Λιν Κακλάσκι, «υπάρχει πραγματικός θυμός στη χώρα αυτή και χιλιάδες άνθρωποι έχουν έρθει εδώ για να το πουν. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν έρθει περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι», σημείωσε.

Και το συνδικάτο TUC ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπερνάει τις προσδοκίες του, ενώ ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για 400.000 μετέχοντες.

Τα συνδικάτα διευκρινίζουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση που γίνεται στο Λονδίνο έπειτα από αυτές κατά του πολέμου στο Ιράκ το 2003.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης σημειώθηκαν και επεισόδια. Νεαροί διαδηλωτές επιτέθηκαν κατά αστυνομικής κλούβας πετώντας ότι έβρισκαν μπροστά τους, ενώ σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων μια άλλη ομάδα διαδηλωτών έσπασε την πρόσοψη τράπεζας και εισέβαλε ανενόχλητη σε αυτή.

Επίσης, μεμονωμένες συμπλοκές σημειώθηκαν και στην Όξφορντ Στριτ όταν διαδηλωτές με αναμμένα καπνογόνα πέταξαν μπογιές στις εισόδους πολυκαταστημάτων. Μάλιστα δεκατρία συνολικά καταστήματα αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες των καταστημάτων τους.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε διάταξη μάχης ήταν παρατεταγμένες σε κάθε δύσκολο σημείο για να αποτρέψουν πιθανά επεισόδια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment