PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Η Μακεδονία να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα»


Από τα Σκόπια αυτή τη φορά βρήκε ευκαιρία ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν να επιτεθεί στην Ελλάδα, αφού κατηγόρησε τη χώρα μας επειδή δεν αναγνωρίζει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία. Επιβεβαίωσε με αυτόν τον τρόπο τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών.

«Η θέση της Ελλάδας, για εμάς, είναι ακατανόητη και άδικη. Η Μακεδονία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα, με το οποίο έγινε ανεξάρτητη χώρα. Προθέματα του τύπου, Κάτω, Άνω, Βόρεια, δεν έχουν καμιά σημασία. Ζούμε σ’ έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, στον οποίο η ειρήνη και το κυριαρχικό δικαίωμα αποτελούν κοινό στόχο. Η Μακεδονία έχει προοδεύσει τόσο πολύ, που νομίζω ότι θα γίνει μέλος της ΕΕ πριν από εμάς. Γι΄ αυτό, ακόμη μια φορά, σας συγχαίρουμε», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η χώρα του υποστηρίζει πλήρως κι ανεπιφύλακτα την ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ.

Από την πλευρά του ο Νίκολα Γκρούεφσκι ευχαρίστησε την Τουρκία για την υποστήριξή της στην ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, αλλά και για τη διαφύλαξη, όπως είπε, της «εθνικής ταυτότητας και του συνταγματικού ονόματος της χώρας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment