PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η μάχη των εκλογών στο Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας


Ο Δυτικός Τομέας της Β’ Αθήνας είναι μεν ο μικρότερος σε αριθμό υποψηφίων και εδρών (11 έναντι 15 στο Βόρειο και 18 στο Νότιο), ωστόσο έχει σημαντικές ιδιαιτερότητες. Όπως ότι περιλαμβάνει έναν από τους μεγαλύτερους δήμους σε πληθυσμό σε όλη την Ελλάδα (Περιστέρι). Ή ότι η σύνθεση των κοινωνικών και οικονομικών του στρωμάτων είναι ετερόκλητη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Συγκεκριμένα, οι δήμοι που περιλαμβάνονται στο Δυτικό Τομέα είναι: Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Ίλιον, Περιστέρι, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό και Αιγάλεω.

Μια δεύτερη ιδιαιτερότητα που φαίνεται πως θα έχει η συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια είναι πως πιθανότατα θα είναι υποψήφιοι αρκετοί πολιτικοί αρχηγοί – οι οποίοι πλέον έχουν τρεις και όχι δύο επιλογές, όπως στο παρελθόν. Ο λόγος ασφαλώς είναι η διαστρωμάτωση της συγκεκριμένης περιφέρειας και οι συμβολισμοί της. Προς το παρόν, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει Κυριάκος Μητσοτάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Βασίλης Λεβέντης, ενώ δεν αποκλείεται ως το τέλος να είναι και άλλοι αρχηγοί υποψήφιοι.

Σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, σ’ αυτό της ΝΔ έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Γεράσιμου Γιακουμάτου και του πρώην δημάρχου Αιγάλεω, Δημήτρη Καλογερόπουλου. Επίσης, του δημοσιογράφου, Αντώνη Πανούτσου, ενώ είναι πολύ πιθανόν στη λίστα να βρίσκεται ένας συνάδελφός του: ο Γιάννης Λοβέρδος. Από τα ονόματα που έχουν συζητηθεί είναι, εξάλλου, αυτά των Δημήτρη Μαραβέλια, Μπάμπη Καούκη και Μπάμπη Καραθάνου.

Για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όλα δείχνουν πως στη συγκεκριμένη περιφέρεια μετακινείται από τη Β’ Πειραιά ο Δημήτρης Βίτσας, τον οποίο θα πλαισιώσουν ο Παναγιώτης Ρήγας και η Χαρά Καφαντάρη. Οι περισσότεροι εν ενεργεία βουλευτές, ωστόσο, δείχνουν να επιλέγουν είτε το Βόρειο είτε το Νότιο Τομέα, αφήνοντας αρκετές θέσεις κενές στο ψηφοδέλτιο που θα μπορούσαν δυνητικά ν’ αξιοποιηθούν από υπουργούς και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη που εκλέγονται στην επαρχία και κινδυνεύουν να χάσουν την έδρα τους. Στο πλαίσιο αυτό π.χ. έχει συζητηθεί και το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Παύλου Πολάκη.

Στο Κίνημα Αλλαγής, αντιθέτως, έχουν ήδη ανακοινωθεί επισήμως οι πρώτοι εννέα υποψήφιοι κι απομένουν τυπικές λεπτομέρειες για να κλείσει η λίστα. Πρόκειται για τον προερχόμενο από την Ένωση Κεντρώων νυν βουλευτή, Γεώργιο-Δημήτριο Καρρά, τους πρώην βουλευτές, Μιχάλη Καρχιμάκη και Νάντια Γιαννακοπούλου, τον γνωστό ιατρό, Θάνο Ασκητή (σ.σ.: είχε εκλεγεί βουλευτής επί Σημίτη το 2000, αλλά παραιτήθηκε λόγω προσφυγής σε βάρος του στο Εκλογοδικείο για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο που ίσχυσε τότε), τον δημοσιογράφο, Κώστα Χαρδαβέλλα, αλλά και τους Μαρία Δημητρίου, Ελένη Σταύρου, Τάσο Δαρσινό και Μπάμπη Καρπούζο.

Όσο για το ΚΚΕ, εκτός του κ. Κουτσούμπα είναι πολύ πιθανό στη συγκεκριμένη περιφέρεια να είναι υποψήφιος και ο Θανάσης Παφίλης. Ενδιαφέρον, τέλος, έχει εκδηλώσει από τους ΑΝΕΛ – λόγω εντοπιότητας – ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

 

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment