PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η ΛΑ.Ε. εγκαλεί την ΕΡΤ για αποσιώπηση των δράσεών της


Ότι «φιμώνει» τις δραστηριότητες της Λαϊκής Ενότητας εγκαλεί τη διοίκηση της ΕΡΤ η ΛΑ.Ε., με εξώδικο που απέστειλε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η ΛΑΕ επικαλείται επικοινωνία με το ΕΣΡ, το οποίο έχει αποφανθεί ότι «σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η ΛΑ.Ε. πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα (η ΛΑ.Ε. διαθέτει ευρωβουλευτή)», υποστηρίζεται στο δελτίο Τύπου του κόμματος.

Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο, «το ΕΣΡ ζήτησε δυο φορές εγγράφως εξηγήσεις από τη Διοίκηση της ΕΡΤ για τον αποκλεισμό της «Λαϊκής Ενότητας», στα οποία η Διοίκηση ουδέποτε απάντησε. Παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί δυο συναντήσεις αντιπροσωπείας της Λαϊκής Ενότητας με τη Διοίκηση της ΕΡΤ, όπου η ΕΡΤ δεσμεύτηκε για την προβολή του κόμματος σύμφωνα και με τη νομοθεσία, δέσμευση όμως την οποία επίσης ουδέποτε υλοποίησε.

Αντιθέτως -προστίθεται- εδώ και τρία χρόνια, σχεδόν, γίνεται κάθε προσπάθεια για τον αποκλεισμό της ΛΑ.Ε. από την ΕΡΤ, ακόμη και σε περιπτώσεις που έρχονται συνεργεία της ΕΡΤ σε εκδηλώσεις της ΛΑ.Ε, η είδηση σκοπίμως αποκλείεται από τα αντίστοιχα Δελτία Ειδήσεων.

Θεωρούμε ότι ο αποκλεισμός αυτός είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (έχει την ευθύνη της ΕΡΤ) και οφείλεται στο γεγονός ότι η Λαϊκή Ενότητα είναι η μόνη πολιτική δύναμη με καθαρό αντιμνημονιακό ριζοσπαστικό λόγο και συγκεκριμένες προτάσεις, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αποκλεισμός μας, όμως, δεν μπορεί να συνεχίζεται», υποστηρίζει η Λαϊκή Ενότητα, και «αν δεν αλλάξει αμέσως η συμπεριφορά της ΕΡΤ, θα χρησιμοποιήσει άμεσα όλα τα ένδικα και κινηματικά μέσα σε βάρος της Διοίκησης της ΕΡΤ για να υπερασπίσει την πολυφωνία και την δημοκρατία.

Όσοι προσπαθούν να το εμποδίσουν αυτό είναι παράνομοι και θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό αλλά και στα δικαστήρια», καταλήγει η ανακοίνωση, με την ΛΑ.Ε. να δίνει, επιπλέον, στη δημοσιότητα την εξώδικη διαμαρτυρία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment