PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου για το εργατικό ατύχημα στο Δήμο


Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου με αφορμή το εργατικό ατύχημα στο Δήμο Περιστερίου. Αναλυτικά:

«Μόνο τυχαίο περιστατικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το εργατικό ατύχημα που συνέβη στο Δήμο Περιστερίου τις προηγούμενες μέρες. Ένας ακόμη εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου τραυματίστηκε γλιστρώντας από το απορριμματοφόρο. Τυχαίο μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δεν έχασε τη ζωή του όπως οι 50 συνάδελφοί του στους ΟΤΑ τα τελευταία χρόνια.

Το συγκεκριμένο ατύχημα όπως και όλα τα υπόλοιπα που έχουν συμβεί πανελλαδικά, δεν οφείλονται στην «κακιά στιγμή» όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν η Κυβέρνηση και οι Δημοτικές αρχές. Είναι αποτέλεσμα της υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις Διοικήσεις των Δήμων που προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων, καθώς και της εντατικοποίησης της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η έξοδος από τα μνημόνια που προπαγανδίζει η κυβέρνηση δεν αλλάζει σε τίποτα τη ζωή των εργαζομένων. Εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα όλους τους μνημονιακούς νόμους, ανάμεσα σε αυτούς και αυτός που απαγορεύει τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Για αυτήν την πολιτική η διοίκηση του Δήμου Περιστερίου δεν βγάζει μιλιά. Αντίθετα κομπάζει ότι το Περιστέρι είναι η πιο καθαρή πόλη και για να συμβεί αυτό πληρώνει υπερωρίες στους εργαζόμενους. Δεν λέει όμως  ότι για να παραμένει η πόλη καθαρή οι εργάτες ξεζουμίζονται, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα. Ταυτόχρονα δεν διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να μην αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια.

Οι ευθύνες της Διοίκησης δεν σταματούν εδώ αφού παραβιάζοντας  τον νόμο αξιοποιεί ως εργάτες στα απορριμματοφόρα και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (αντιολισθητικά παπούτσια–αντιτετανικά  εμβόλια,   κ.α.), τους εργαζόμενους από τα 8μηνα του ΟΑΕΔ, γεγονός που απαγορεύεται.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ήρθε η ώρα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Δεν μπορεί να δεχτούν να συνεχίζουν να παίζουν τη ζωή τους κορόνα – γράμματα καθημερινά.

Χρειάζεται να παλέψουν για:

  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να σταματήσει τώρα η εντατικοποίηση της εργασίας.
  • Την άμεση τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας σε όλους τους δήμους και σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Να δοθούν και στους συμβασιούχους τα είδη ατομικής προστασίας (παπούτσια γάντια, μάσκες γυαλιά κ.λπ.).»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment