PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου κατά της επέμβασης στη Λιβύη


Δηλώνει πως υπεύθυνος για την πορεία μιας χώρας είναι ο λαός της.

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ) καταγγέλλει την επέμβαση στη Λιβύη. Δηλώνει πως υπεύθυνος για την πορεία μιας χώρας είναι ο λαός της.

Οι ενδοΪμπεριαλιστικές κόντρες και ανταγωνισμοί δεν μπορούν να κρύψουν την επιδίωξή τους για ανακατανομή των μεριδίων στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής.

Η συμμετοχή και συνενοχή όλων είναι δεδομένη. Από την αποχή της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, που επέτρεψε τη λήψη απόφασης, την Γαλλία και την Βρετανία που ξεκίνησαν, την Ελληνική κυβέρνηση που παραχωρεί έδαφος, αέρα, λιμάνια κλπ μέχρι το κοιλοπόνημα του ΝΑΤΟ για την συμμετοχή του.

Οι καθυστερήσεις και οι κόντρες αφορούν τα μερίδια της λείας και προσπαθούν να λύσουν τις διαφωνίες και με βάση την διαφορετικότητα της συμμετοχής τους.

Τα περί «ανθρωπιστικών λόγων για την προστασία αμάχων, δημοκρατικά κοινωνικά και λαϊκά δικαιώματα» κλπ, τα έχουμε γνωρίσει στο Αφγανιστάν, την Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και αλλού, άλλωστε η συνεργασία με το καθεστώς Καντάφι, όπως και με άλλα καθεστώτα και ηγέτες της βόρειας Αφρικής, που ανήκαν μάλιστα και στην σοσιαλιστική διεθνή, ήταν μέχρι χθες αδιάλειπτη.

Απαιτούμε:

• Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό των λαών.

• Να κλείσει άμεσα η βάση της Σούδας και όλες οι Νατοϊκές βάσεις στη χώρα μας.

• Να μην χρησιμοποιηθούν τα ελληνικά εδάφη, ο θαλάσσιος και ο εναέριος χώρος για τα Νατοϊκά στρατεύματα.

• Να γυρίσουν αμέσως πίσω οι ελληνικές δυνάμεις που συμμετέχουν με Νατοϊκά στρατεύματα εκτός Ελλάδας.

Από τις εξελίξεις αυτές, οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι ιμπεριαλιστές και τα μονοπώλια. Οι μόνοι χαμένοι θα είναι οι λαοί της περιοχής. Ο μόνος αρμόδιος να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είναι ο λαός της Λιβύης.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία και την γυναίκα των λαϊκών στρωμάτων να αναλογιστούν.

Είναι δυνατόν όλοι όσοι κατακρεουργούν τα λαϊκά δικαιώματα, τους μισθούς τις συντάξεις, κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία, πωλούν την δημόσια περιουσία, δημιουργούν γκρίζες ζώνες στο αιγαίο κλπ να ενεργούν για το λαό της Λιβύης και όχι για τα συμφέροντα του κεφαλαίου που εκπροσωπούν;

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment