PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Η «καρδιά» του ΓΣΠ χτυπά στην Ελευσίνα


Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κάνει σήμερα το ο Γ.Σ. Περιστερίου εκτός έδρας κόντρα στον Πανελευσινιακό (17:00) και μοναδικός στόχος της σεζόν δεν είναι τίποτα λιγότερο από την άνοδο στην Α2, θέτοντας τις βάσεις για την επιστροφή της ομάδας εκεί που πραγματικά ανήκει.

Ανάλογοι είναι και οι στόχοι του Πανελευσινιακού, που επίσης έχει πραγματοποιήσει μια μεγάλη επένδυση προκειμένου να διεκδικήσει την άνοδο στην Α2.

Ο Νίκος Καραγιάννης και οι συνεργάτες του δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών, καθώς κι ο Κώστας Παπαντωνάκος, ο οποίος τραυματίστηκε στο φρύδι (σ.σ. σκίσιμο) στο τελευταίο φιλικό με το Ψυχικό, είναι ετοιμοπόλεμος και στην διάθεση του προπονητή του, όπως φυσικά κι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, πλην του 18χρονου Διογένη Γοργόνη.

Αναφορικά με την επερχόμενη αναμέτρηση, την πρώτη επίσημη για την φετινή σεζόν, ο προπονητής της ομάδας, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου, όπως και ο Άλκης Παππάς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Καραγιάννης:

Για τους στόχους του φετινού πρωταθλήματος: «Είναι γεγονός ότι το Περιστέρι πέρασε μια πολύ άσχημη χρονιά και η διοίκηση σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ, θέσαμε ως στόχο φέτος να… στήσουμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και να ανέβει ως πρώτη για να ανέβει ξανά, σιγά, σιγά εκεί που αξίζει».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού: «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τις κινήσεις που έγιναν για την στελέχωση της ομάδας. Θεωρώ ότι δημιουργήσαμε ένα ρόστερ που είναι πλήρες σε όλες τις θέσεις και είναι μια ομάδα που δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ».

Για την πορεία της προετοιμασίας: «Τελειώσαμε την προετοιμασία, έχοντας καλή εικόνα στα περισσότερα φιλικά. Νομίζω ότι έχουμε ετοιμαστεί, όσο το δυνατόν καλύτερα, για το πρωτάθλημα. Ξεκινήσαμε στις 17 Αυγούστου, έχοντας στην διάθεση του τεχνικού τιμ όλους τους παίκτες, παίξαμε φιλικά με ομάδες από την Α1, την Α2, και την Β΄ Εθνική, δουλέψαμε πάρα πολύ καλά είχαμε τους ελάχιστους δυνατούς τραυματισμούς, πλην του Διογένη Γοργόνη, του οποίου το πρόβλημα ήταν πιο σοβαρό από την αρχική εκτίμηση και δεν του επέτρεψε να πραγματοποιήσει την προετοιμασία. Θεωρώ ότι πήγαν όλα πάρα πολύ καλά».

Για τη δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες του ΓΣΠ: «Είναι γεγονός ότι το Περιστέρι τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τεράστια πρόοδο στα τμήματα υποδομής. Έχουμε παιδιά από τα “Μίνι” και του Παμπαίδες, μέχρι το εφηβικό, που είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα. Ο σύλλογος βρίσκεται σε καλό δρόμο και σε αυτό το κομμάτι κι έχουμε όλο το μέλλον μπροστά μας. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Άλλωστε μερικά από αυτά τα παιδιά ήδη κάνουν προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, είναι μαζί μας και η βοήθεια τους είναι πολύ σημαντική. Θα έχουμε πάντα στην δωδεκάδα των επίσημων αγώνων δυο αθλητές, προερχόμενους από αυτή την διαδικασία των τμημάτων υποδομής και νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια το Περιστέρι θα μπορεί να βασίζεται στα δικά του παιδιά(!), που θα στελεχώνουν την πρώτη ομάδα».

Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι χωρίς αμφιβολία. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα έμπειρη, που έχει καλό ρόστερ με δυνατή έδρα. Ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αγώνα και θα παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι για να κάνουμε το “διπλό”.

Ο Πανελευσινιακός έχει υψηλές βλέψεις στην φετινή Β΄ Εθνική, όπως κι εμείς και θα επιδιώξει να κερδίσει την άνοδο. Σίγουρα είναι μια από τις βασικές ομάδες που θα ανταγωνιστούμε για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Θα είναι ένα μεγάλο πρωτάθλημα, με 30 αγωνιστικές, γι’ αυτό τον λόγο χρειάζεται διάρκεια στην απόδοση, να έχουμε πάντα υψηλό κίνητρο και συγκέντρωση για το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Αναλυτικά όσα δήλωσε από την πλευρά ο Άλκης Παππάς:

Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος: «Έχουμε ξεκινήσει από νωρίς την προετοιμασία. Ήδη βρισκόμαστε στην έκτη εβδομάδα που είμαστε μαζί. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά όλο αυτόν τον καιρό και είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς.

Θα είναι μία αρκετά δύσκολη αναμέτρηση απέναντι σε μια ομάδα που αναμένεται να είναι δυνατή στην κατηγορία. Εμείς αντιμετωπίζουμε αυτό το παιχνίδι, όπως και κάθε άλλο, σαν ένα ματς που πρέπει να κερδίσουμε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι, γνωρίζοντας τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου. Η ομάδα μας θέλει να ανέβει κατηγορία μέσα από μια διαδικασία ενός πρωταθλήματος 30 αγωνιστικών, θέλοντας το Μάιο να είμαστε επιτυχημένοι. Αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να ανταποκριθούμε ξεχωριστά στις απαιτήσεις κάθε παιχνιδιού και να διαχειριστούμε το “πρέπει” που υπάρχει».

Για το πλεονέκτημα του φετινού ΓΣΠ: «Θεωρώ ότι το βάθος που έχουμε σαν ομάδα, το γεγονός πως διαθέτουμε 12 παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να μπουν μέσα στο παρκέ και να προσφέρουν και – μάλιστα – σε υψηλό επίπεδο είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα.

Αυτή την πληρότητα αν την συνδυάσουμε με διάρκεια τότε θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, που, να μην κρυβόμαστε, είναι η άνοδος. Φυσικά όλη αυτή η πίεση, που λογικά υπάρχει, το “πρέπει” σε κάθε ματς, είναι κάτι που καλούμαστε να διαχειριστούμε και μπορούμε να το κάνουμε, καθώς η ομάδα απαρτίζεται από έμπειρους και συνάμα ταλαντούχους παίκτες, που έχουν βιώσει με επιτυχία ανάλογες καταστάσεις».

Για την επιστροφή του στο Περιστέρι: «Μετά από δυο χρόνια γυρίζω πίσω σε μια ομάδα που όλοι ξέρουμε ποια είναι. Τότε είχε μια δύσκολη περίοδο και είχαμε καταφέρει να σωθούμε στις τελευταίες αγωνιστικές, παραμένοντας στην Β΄ Εθνική. Ωστόσο η οργάνωση που υπήρχε, τόσο αγωνιστικά όσο και εκτός παρκέ δεν ταίριαζε σε αυτή την κατηγορία, αλλά ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έτσι, όταν μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας είδα ότι υπήρχε διάθεση να στηθεί μια ομάδα για τα επόμενα χρόνια με στόχο να επαναφέρει το Περιστέρι στις κατηγορίες, που αξίζει, γιατί, κακά τα ψέματα, δεν είναι για την Β΄ Εθνική. Ήξερα ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά σε όλους τους τομείς κι είναι μια ομάδα με προοπτική».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment