PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η καμαριέρα θέλει τον Στρος Καν φυλακή


Η Ναφισατού Ντιαλό, η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel, που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος Καν για σεξουαλικά εγκλήματα, δεν στοχεύει στο να αποσπάσει χρήματα από τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της, Κένεθ Τόμσον.

Η Ναφισατού Ντιαλό, η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel, που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος Καν για σεξουαλικά εγκλήματα, δεν στοχεύει στο να αποσπάσει χρήματα από τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της, Κένεθ Τόμσον.

«Αυτό που ζητάει είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη, διεκδικώντας παράλληλα την αποζημίωση και τους τόκους που κάθε αστικό δικαστήριο επιβάλλει στον αποδεδειγμένα ένοχο εγκληματικής πράξης», σημείωσε ο δικηγόρος της.

Η 32χρονη γυναίκα έσπασε τη σιωπή της πρόσφατα, δίνοντας μια συνέντευξη στο περιοδικό Newsweek και στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, μαρτυρία ΠΟΥ κρίθηκε σοκαριστική , με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης να αναβάλλει την ακροαματική διαδικασία για τις 23 Αυγούστου, προκειμένου να υπάρξει ικανός χρόνος, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες.

Οι δηλώσεις της καμαριέρας, προκάλεσαν αντικρουόμενα σχόλια, καθώς, σύμφωνα πάντα με το δικηγόρο της, δημιούργησαν αμφιβολίες σχετικά με τα πραγματικά κίνητρα που την οδήγησαν να οδηγήσει την υπόθεση στα δικαστήρια.

Η γυναίκα από τη Γουινέα είχε κατηγορηθεί πως πολλές φορές στο παρελθόν είχε πει ψέματα και στόχος της ήταν να βγάλει όσα περισσότερα λεφτά μπορούσε.

Ένα τηλεφώνημα της μάλιστα, μία ημέρα μετά από τη δήλωση της πως έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, σε φυλακισμένο φίλο της , στάθηκε ικανό να χαρακτηριστεί από πολίτες και δικαστές ως φιλοχρήματη και ψεύτρα.

Πρόσφατα, οι New York Times είχαν γράψει ότι στη συγκεκριμένη τηλεφωνική επικοινωνία, η Ναφισατού Ντιαλό είχε πει “αυτός ο τύπος έχει πολλά λεφτά, ξέρω τι κάνω». Ωστόσο, ο δικηγόρος της ισχυρίζεται ότι τα λόγια της είχαν παραφραστεί επειδή μίλησε στη δική της διάλεκτο.

«Ορισμένες εκφράσεις ήταν συγκεχυμένες για τους δημοσιογράφους των New York Times με αποτέλεσμα να εξαχθούν λανθασμένα συμπεράσματα για τις προθέσεις και το χαρακτήρα της Ντιαλό. Ακούσαμε πολύ προσεκτικά την ηχογράφηση του εν λόγω τηλεφωνήματος και είναι πλέον, απολύτως σαφές ότι το θύμα ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, αυτό που είχε πει στο συγκεκριμένο άτομο ήταν πως επρόκειτο για κάποιον που επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, πως είναι άνθρωπος με εξουσία και ένας σημαντικός άντρας», πρόσθεσε ο δικηγόρος της.

Εν τω μεταξύ, η καμαριέρα έκανε δημόσια δήλωση χθες στη Νέα Υόρκη για να ευχαριστήσει όλους όσοι την έχουν υποστηρίξει από την αρχή της υπόθεσης, επισημαίνεται σε ανακοίνωση των μελών της Αφρικανικής Οργάνωσης της Νέας Υόρκης.

«Η κυρία Ντιαλό μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών που έχουν πέσει θύματα επιθετικότητας . Πολεμάει για τα δικαιώματά της και για την αξιοπρέπειά της», αναφέρεται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment