PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η Κίνα θα καλέσει τις αντιμαχόμενες πλευρές της Συρίας στο Πεκίνο για εξεύρεση λύσης


Μέλη της κυβέρνησης της Συρίας και αντικαθεστωτικούς θα καλέσει η Κίνα στο Πεκίνο για να βοηθήσει στην επίλυση του συριακού, όπως είπε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Γουάνγκ Γι στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το Σαββατοκύριακο – όπου τα μέλη αποφάσισαν ομόφωνα να στηρίξουν διεθνείς προσπάθειες επίλυσης της εμπόλεμης κατάστασης στη Συρία – ο εκπρόσωπος είπε ότι η πρόσκληση είναι μέρος των προσπαθειών της Κίνας να παίξει χρήσιμο ρόλο στην πολιτική επίλυση της κρίσης, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Ενώ βασίζεται στην Μέση Ανατολή για πετρέλαιο, η Κίνα τείνει να αφήνει τη διπλωματία της περιοχής στα χέρια των άλλων μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλαδή τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι σχολίασε ότι «κάθε χρήσιμη προσπάθεια να συνεχιστεί να κινείται η πολιτική διαδικασία προς τα μπροστά είναι ευπρόσδεκτη από μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment