PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Η Ιταλία κόντευε να γίνει Ελλάδα αλλά πατήσαμε φρένο»


Η Ιταλία «είχε βάλει πλώρη προς τα νοτιοανατολικά, αλλά πάτησε φρένο» ήταν η απάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι για το πόσο κοντά είναι η Ιταλία στην Ελλάδα.

Η Ιταλία «είχε βάλει πλώρη προς τα νοτιοανατολικά, αλλά πάτησε φρένο» ήταν η απάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι για το πόσο κοντά είναι η Ιταλία στην Ελλάδα, απορρίπτοντας για άλλη μία φορά τις εκτιμήσεις πως τα δημοσιονομικά της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση ανάλογη της ελληνικής.

Μιλώντας την Πέμπτη σε δημοσιογράφους στη Ρώμη, ο Μόντι κάλεσε την ΕΕ ενίσχυση των κεφαλαίων του προσωρινού μηχανισμού στήριξης για την Ευρωζώνη (EFSF) και «ενότητα και αλληλεγγύη» απέναντι στην κρίση.

«Καταφέραμε να αλλάξουμε πορεία πλεύσης» είπε ο Μόντι, λέγοντας πως η Ρώμη «αξιοποίησε τους ισχυρούς ανέμους του Αιγαίου, που μας ώθησαν προς τα βορειοδυτικά, που ξέρουμε βέβαια ότι σημαίνει προς τις Βρυξέλλες».

Τονίζοντας πως η Ιταλία βλέπει με μεγάλη συμπάθεια την Ελλάδα, σημείωσε πως η Ιταλία «κατάφερε να σταθεί γερά στα πόδια της». «Υπήρχαν πολλά γεράκια στους ουρανούς της Ευρώπης και των αγορών, αλλά αποδείξαμε ότι είχαμε μεγάλη δυνατότητα αντίδρασης και θα κάνουμε το παν για να
αποφύγουμε τις εντάσεις» πρόσθεσε ο Μόντι.

Αναφερόμενος στην Γερμανία, ζήτησε όμως από το Βερολίνο και τους Γερμανούς να αποκτήσουν εκ νέου ένα μακρόπνοο ευρωπαϊκό όραμα και ανέφερε ότι συμβούλευσε την Άνγκελα Μέρκελ να «προχωρήσει σε μια πιο παιδαγωγική παρέμβαση για να εξηγήσει στους πολίτες της το πόσο ευνοείται η Γερμανία από το ευρώ και την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά».

Απαντώντας στις επικρίσεις ότι τα μέτρα που λαμβάνει θα προκαλέσουν ύφεση, ο Μόντι επισήμανε ότι η εναλλακτική ήταν να μην εγκριθεί η δέσμη μέτρων, κάτι που θα προκαλούσε μια τεράστια ύφεση και την κατάρρευση του όλου συστήματος.

Αναφερόμενος και πάλι στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), υπογράμμισε πως αυτή θα πρέπει να είναι «πολύ σημαντική».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment