PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Η Ευρώπη δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα για ηθικούς και οικονομικούς λόγους»


Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Παρίσι, γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ στη Γερμανία.

Σε εξέλιξη είναι σειρά ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για τη στήριξη της χώρας μας και του ευρώ.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Παρίσι, γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ στη Γερμανία, για την επιτάχυνση της εφαρμογής της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν εγκρίνει τη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Παράλληλα, έχει συγκληθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής για τη διακυβέρνηση της Ευρωζώνης στις 18 Οκτωβρίου, μία μέρα μετά την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Η Ευρώπη δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα για ηθικούς και οικονομικούς λόγους, τόνισε ο Νικολά Σαρκοζί, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η αποτυχία της Ελλάδας θα ήταν αποτυχία για όλη την Ευρώπη.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με οποιοδήποτε τίμημα και κόστος, ώστε να γίνει η Ελλάδα μία χώρα ανταγωνιστική, κοινωνικά δίκαιη και αναπτυξιακή, υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Προκειμένου μάλιστα, να υπάρξει πλήρης διαφάνεια για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας, ο πρωθυπουργός ζήτησε από το Γάλλο πρόεδρο να σταλούν ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες για να παρακολουθήσουν από κοντά όλες τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

Ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με τα μέτρα που λαμβάνει δείχνει πως δεν κατανοεί τα προβλήματα των πολιτών. Παράλληλα, επικαλέστηκε και τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος έκανε λόγο για μέτρα που αντί να σηκώσουν τον ασθενή τον ρίχνουν στο φορείο.

Με όσα λέει η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της προκαλούν και προσβάλλουν το λαό, επισήμανε το ΚΚΕ. Πρέπει να δούμε αν οι πρωτοβουλίες της τρόικας αντίκειται στο σύνταγμα, σχολίασε ο ΛΑΟΣ. Η κυβέρνηση έχει παραδοθεί στο ΔΝΤ και την τρόικα, ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment