PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η ΕΥΠ δεν υπηρετούσε το ρόλο της


Στην αντεπίθεση πέρασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη δημοσιοποίηση του εγγράφου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα από το Wikileaks.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη δημοσιοποίηση του εγγράφου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα από το Wikileaks.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του “Σκάι”, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναρωτήθηκε «πού ακριβώς συνίσταται η “αποκάλυψη” για το θέμα της ΕΥΠ», επισημαίνοντας: «Όταν ανέλαβα το υπουργείο υπήρχε μια πραγματικότητα πολύ δυσάρεστη. Την έχω περιγράψει στον Τύπο και στη Βουλή. Η ΕΥΠ δεν υπηρετούσε το ρόλο της για την ασφάλεια της χώρας. Αλλά από τότε τα πράγματα άλλαξαν πολύ».

«Έχω κάνει χιλιάδες δηλώσεις, έχει μπει εισαγγελέας στην ΕΥΠ, έχει μπει ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και πρόσφατα παρέδωσε την έκθεσή του(…) Ό,τι αναφέρεται σε αυτό το έγγραφο είναι πράγματα δημοσίως λεχθέντα και εκπλήσσομαι που εμφανίζονται ως αποκάλυψη», σημείωσε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αντιπαρήλθε την κριτική περί ευαίσθητων πληροφοριών για τις οποίες ενημερώθηκε η Ουάσιγκτον, επαναλαμβάνοντας πως ο ίδιος τα έχει πει όλα αυτά δημοσίως και αντεπιτέθηκε, λέγοντας: «Πρόκειται για μεγάλη υποκρισία και θεωρίες συνωμοσίας, πολύ προσφιλείς σε ορισμένους».

Ερωτηθείς για την αναφορά περί ελληνοαμερικανικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στο έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως οι διεθνείς συνεργασίες για θέματα τρομοκρατίας και εγκληματικότητας είναι μια υπόθεση καθημερινή και πρέπει να υπάρχει, προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα, προς όφελος του πολίτη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment