PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η ευθύνη στον πρωθυπουργό


Επικριτικός έναντι του πρωθυπουργού εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας πως έθεσε ένα «αυταρχικό δίλημμα» σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το οποίο συνέδεσε με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός δεν θα πάει άμεσα σε εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA CHAΝNEL και στο δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.

Είπε, ακόμη, ότι σε κάθε περίπτωση η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά του κ. Παπανδρέου και ότι “εάν τελικά το αποφασίσει εμείς εδώ είμαστε”. Ρώτησε δε, ο κ. Σαμαράς. «γιατί ο κ. Παπανδρέου συνδέει την αποτυχία στις δημοτικές εκλογές με τις εθνικές εκλογές, θέλει να φύγει;»

Χαρακτήρισε τη διάσταση «μεταξύ του κ. Παπανδρέου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου γύρω από την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, κυβερνητική σχιζοφρένεια» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε με κατηγορηματικότητα κατά της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους, υποστηρίζοντας ότι θα φέρει αναταραχή στις αγορές.

Εξέφρασε, πάντως, συνολικά την εκτίμηση ότι «της κυβέρνησης δεν της βγαίνει το πρόγραμμα για την οικονομία».

Επέμεινε ότι διαθέτει πρόγραμμα για να μηδενίσει το χρέος μέσα σε 18 μήνες και πρόσθεσε, πάντως, ότι σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία είναι αξιόπιστο κόμμα και θα ανταποκριθεί στις διεθνείς δεσμεύσεις του ελληνικού κράτους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να βάλει τον πήχυ για τις δημοτικές εκλογές, λέγοντας ότι το ζητούμενο είναι να αποδοκιμασθεί η κυβερνητική πολιτική και να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Καθώς, επίσης, να απορρίψει ο κόσμος το πολιτικό εμπόριο του φόβου που κάνει η κυβέρνηση.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Νέα Δημοκρατία θα πάει καλά, ακόμη και στην περιφέρεια της Αττικής με τον κ. Κικίλια.

Ερωτηθείς για τον κ. Καραμανλή είπε ότι «πρέπει να μιλήσει κάποια στιγμή και όσο δεν μιλά είναι μεγαλύτερο το βάρος στις δικές μου πλάτες».

Απέρριψε την πρόταση διαλόγου για την κεντροδεξιά που έχει κάνει ο κ. Καρατζαφέρης θεωρώντας την αναξιόπιστη, ενώ για την κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του μετά τη διαγραφή της.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με κανέναν, ακόμη και με την κ. Μπακογιάννη, εφόσον απορρίψει το μνημόνιο και αποδεχθεί τον κοινωνικό φιλελευθερισμό.

Τέλος, για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του παραμένει επίτιμος πρόεδρος του κόμματος.

Στο πλαίσιο των περιοδειών του σε ολόκληρη τη χώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, θα επισκεφθεί σήμερα το Νομό ‘Εβρου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment