PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η εμβάθυνση των σχέσεων στη συνάντηση Αλ. Τσίπρα με ΥΠΕΞ ΗΑΕ


Η προοπτική εμβάθυνσης και ανάπτυξης των «παραδοσιακά καλών σχέσεων» μεταξύ των δύο χωρών βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ Ναχιάν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, προσθέτοντας: «Εκτιμούμε τις προσπάθειές σας».

Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον σεΐχη Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ Ναχιάν στην Ελλάδα, μία χώρα που, όπως είπε, παραδοσιακά έχει πολύ καλές σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να συμπληρώσει: «Ανυπομονούμε να εμβαθύνουμε αυτές τις σχέσεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στη χώρα μας και μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός, όπως τόνισε, ότι η Ελλάδα προχωράει στην σωστή κατεύθυνση.

Επισήμανε ότι η χώρα μας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και ελπίζει ότι με την από κοινού συνεργασία μπορεί να υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, να αναζητηθούν και να βρεθούν νέες ιδέες για το πώς μπορούν οι δύο χώρες να διερευνήσουν επενδυτικές προοπτικές και εμβάθυνσης του εμπορίου μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment