PeristeriNews.gr
Οικονομία

Η Ελληνική οικονομία στο μικροσκόπιο


Στο “μικροσκόπιο” της τρόικας και διεθνών οίκων αξιολόγησης θα τεθεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα του έτους η ελληνική οικονομία.

Στο “μικροσκόπιο” της τρόικας και διεθνών οίκων αξιολόγησης θα τεθεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα του έτους η ελληνική οικονομία.

Την ερχόμενη Δευτέρα, τρεις ημέρες πριν από την κατάθεση του τελικού κειμένου του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή, θα έλθει στην Αθήνα το κλιμάκιο των επικεφαλής της τρόικας, ενώ την ίδια ημέρα η Eurostat θα ανακοινώσει τα στοιχεία για το έλλειμμα της περιόδου 2006- 2009, το οποίο για το 2009 αναμένεται να υπερβεί το 15% του ΑΕΠ -έναντι 13,8% της πρόβλεψης του προσχεδίου.

Όσον αφορά τους οίκους αξιολογησης, στελέχη των οίκων Fitch και Moody’s θα βρεθούν έως το τέλος του έτους στην Αθήνα, με στόχο την επαναξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, με βάση και τις έως σήμερα μεταρρυθμίσεις και την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα ή να γίνουν περικοπές μισθών και συντάξεων, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος προανήγγειλε περιστολή στις κρατικές δαπάνες, που θα αποκρυσταλλωθούν μετά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα.

Επίσης χαρακτήρισε ως “εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την ανάκτηση της πρόσβασης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων”, την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας πως πλέον διαθέτει γραμμές χρηματοδότησης 4,7 δισ. ευρώ από διεθνείς τράπεζες, με εγγύηση ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Eurobank: Ξεπέρασε τους στόχους η κερδοφορία το 2023

Peristeri News

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment