PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η Ελλάδα προσηλωμένη στο δρόμο της σταθεροποίησης


Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στο δρόμο της σταθεροποίησης και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στο δρόμο της σταθεροποίησης και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ελληνικός λαός πιστεύει και επιθυμεί αυτή την επιλογή και υποστηρίζει μια σταθερή πορεία, ώστε η Ελλάδα και η Ευρώπη να εξέλθουν από την ύφεση και την κρίση. Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί έναν ευρωπαϊκό μόνιμο μηχανισμό στήριξης και σταθερότητας, ο οποίος θα συνδυάζεται με την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι “το μήνυμα μας είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης, του ελληνικού λαού, της πορείας οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας της χώρας μας, αλλά και της βούλησης όλων μας να συνεχίσουμε τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές, για να μπορεί η Ελλάδα να είναι μια ισχυρή χώρα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς”.

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή της Συνθήκης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν έχουμε καταρχήν καμία αντίρρηση, θα είναι θετικό να περιβληθεί αυτός ο μηχανισμός μέσα στο θεσμικό πλαίσιο της Συνθήκης, αλλά αυτό όμως δεν πρέπει να προδικάσει τις θέσεις που η κάθε χώρα, το κάθε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, πρέπει να διαπραγματευτούμε το ποιος θα είναι ο μηχανισμός αυτός με έναν τρόπο που θα σέβεται την κυριαρχία και τις απόψεις, την αυτονομία του κάθε κράτους σε αυτή τη διαδικασία.

Την πλήρη υποστήριξη του στον Ελληνα πρωθυπουργό στην προσπάθεια την οποία καταβάλλει για τη δημιουργία ενός πραγματικού μηχανισμού στήριξης των χωρών που δέχονται κερδοσκοπικές επιθέσεις, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πολ Ρασμούσεν.

Αύριο, ο κ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Leave a Comment