PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η Ελλάδα είναι «ειδική περίπτωση»


Η Ελλάδα μπορεί να πέτυχε τη διαγραφή του 21% του χρέους της προς ιδιώτες ομολογιούχους, όμως αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση, όπως ξεκαθάρισε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν – Κλοντ Τρισέ.

Η Ελλάδα μπορεί να πέτυχε τη διαγραφή του 21% του χρέους της προς ιδιώτες ομολογιούχους, όμως αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση και είναι δεδομένο ότι τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της ευρωζώνης, θα πρέπει να είναι σε θέση να αποπληρώσουν το σύνολο των χρεών τους, όπως ξεκαθάρισε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν – Κλοντ Τρισέ.

«(Οι ηγέτες της ευρωζώνης) έχουν ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ειδική περίπτωση και σε ό,τι αφορά όλες τις άλλες χώρες, ο στόχος είναι να τιμήσουν πλήρως την υπογραφή των κυβερνήσεών τους. Θα έλεγα ότι είναι σημαντικό να αποφευχθεί οποιαδήποτε αμφισημία σε αυτό το ζήτημα», είπε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Τόνισε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων της όσον αφορά τη στήριξη των χρηματοοικονομικών αγορών που πλήττονται από την κρίση χρέους.

«Η ΕΚΤ έχει κάνει ό,τι μπορούσε για να ανταποκριθεί στις ευθύνες της σε εξαιρετικές περιστάσεις», ανέφερε ο Τρισέ. «Το απόλυτο δίχτυ ασφαλείας, βέβαια, είναι οι κυβερνήσεις. Το να κάνουμε οτιδήποτε θα απάλλασσε τις κυβερνήσεις από τις ευθύνες τους θα ήταν συνταγή για αποτυχία.»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment