PeristeriNews.gr
Οικονομία

Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει


Ακόμα και αν πολλοί παίζουν υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας, με στόχο το κέρδος, εάν η χώρα ακολουθήσει πιστά και με συνέπεια το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, θα δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα ωθήσουν το συντομότερο δυνατό τη χώρα στις διεθνείς αγορές.

Ακόμα και αν πολλοί παίζουν υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας, με στόχο το κέρδος, εάν η χώρα ακολουθήσει πιστά και με συνέπεια το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, θα δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα ωθήσουν το συντομότερο δυνατό τη χώρα στις διεθνείς αγορές και τότε «δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας», δήλωσε κατηγορηματικά ο καθηγητής, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σταθεροποιώντας το δημόσιο χρέος, όπως προβλέπεται να διαμορφωθεί, πραγματοποιώντας ένα πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό και επιτυγχάνοντας την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η χώρα μας δεν θα έχει τίποτα να φοβηθεί, τόνισε ο ίδιος στο περιθώριο εισήγησής του σε εκδήλωση του δικτύου “Ναυαρίνο”, μέλους της Πολιτιστικής Εταιρίας Επιχειρηματιών Β. Ελλάδας.

Αναφορικά με την τρίτη δόση του δανείου, ο κ. Ρουμελιώτης ξεκαθάρισε ότι στις 17 Δεκεμβρίου, στην ημερήσια διάταξη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ είναι να ασχοληθεί με την εκταμίευση της τρίτης δόσης προς την Ελλάδα. Όπως είπε, με το που θα ανάψει το πράσινο φως, τα 2,5 δισ. ευρώ που είναι δεσμευμένα να εκταμιεύσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, επί συνόλου 9 δισ. ευρώ, θα φτάσουν στη χώρα μας εντός τριών ημερών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment