PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η Διαμαντοπούλου έσβησε πρόστιμο σε τζαμί


H υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, έλυσε το θέμα του τζαμιού της Σμίνθης στη Ξάνθη διαγράφοντας… υπέρογκο πρόστιμο που επεβλήθη στο εν λόγω τζαμί.

H υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, έλυσε το θέμα του τζαμιού της Σμίνθης στη Ξάνθη διαγράφοντας υπέρογκο πρόστιμο που επεβλήθη στο εν λόγω τζαμί.

“Χάρη στην Άννα Διαμαντοπούλου η κατασκευή του τζαμιού θα αρχίσει ξανά” γράφει το περιοδικό “Αζινλίκτσα” της Τουρκίας το οποίο πλέκει τα εγκώμια της υπουργού.

Μετά την κριτική του τοπικού τουρκικού τύπου για το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε σχέση με το τζαμί της Σμίνθης στην περιοχή της Ξάνθης που έφτασε τα 700.000 ευρώ, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δικαίωσε τον κόσμο του χωριού.

Σύμφωνα με το περιοδικό Αζινλίκτσα, η Άννα Διαμαντοπούλου υπέγραψε μια απόφαση που χαροποίησε ιδιαίτερα τους τουρκόφωνους Σμινθιώτες, τόσο που οι κάτοικοι της περιοχής πιθανόν να την ανταμείψουν στις βουλευτικές εκλογές.

“Η Άννα Διαμαντοπούλου αξιολογώντας τα παράπονα του Τύπου σχετικά με το τζαμί της Σμίνθης, η κατασκευή του οποίου έχει σταματήσει από το 2007 έως τώρα καθώς δεν είχε άδεια κατασκευής, πήρε θέση δίπλα στους χωρικούς.

Έγινε γνωστό πως για να μπορέσει να υπάρξει ένας αξιοπρεπής χώρος όπου θα προσεύχεται μαζικά ο κόσμος, υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια και κατήργησε το αστρονομικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην διαχειριστική επιτροπή του τζαμιού.

Όπως είναι γνωστό την περασμένη εβδομάδα ανησυχία προκάλεσε στον κόσμο του χωριού η κοινοποίηση του προστίμου των 700.000 ευρώ.

Ωστόσο, ζήτησαν πολιτική λύση από την ελληνική κυβέρνηση, και το θέμα προβλήθηκε ιδιαίτερα και στον Τύπο” γράφει το περιοδικό με ολοσέλιδο αφιέρωμα στην κυρία Διαμαντοπούλου .

Φανταζόμαστε ότι ανάλογη μεταχείριση θα υπάρχει και για το παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στο μετόχι της μονής Βατοπεδίου στο Πόρτο Λάγος. Εκεί η πολεοδομία Ξάνθης επέβαλλε πρόστιμο 140.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment