PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η διαθεσιμότητα ακινήτων στη Δυτική Αθήνα – Τι παίζει στο Περιστέρι


Ποια είναι η διαθεσιμότητα ακινήτων στη Δυτική Αθήνα και ειδικότερα στο Περιστέρι και τι συναντούν όσοι επιθυμούν να βρουν το επόμενό τους σπίτι.

Σε σταθερά επίπεδα κυμαίνονται τα ενοίκια στο Νομό Αττικής, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία παραγόντων της εγχώριας κτηματαγοράς.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates για τα διαμερίσματα από 70 έως 110 τμ, κυρίως 1ου και 2ου ορόφου, οι ζητούμενες τιμές παραμένουν κατά γενική ομολογία σταθερές, καθώς καταγράφονται είτε ελαφρές μειώσεις, είτε ελαφρές αυξήσεις σε ό,τι αφορά την κατώτερη ή/και ανώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης.

Η διαθεσιμότητα

Όπως όλα δείχνουν, το μεγαλύτερο πρόβλημα που καταγράφεται τη φετινή χρονιά είναι η πολύ μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση, ιδίως για ακίνητα έως 15 ετών, δηλαδή για ακίνητα κατασκευής μετά το 2005.

Η μικρή διαθεσιμότητα στη συγκεκριμένη κατηγορία κατοικιών αποδίδεται, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, στην ανύπαρκτη οικοδομική δραστηριότητα κατά τα χρόνια των μνημονίων και ταυτόχρονα στο γεγονός ότι οι κατασκευαστές νεόδμητων διαμερισμάτων, στοχεύουν στην πώληση του ακινήτου και όχι στην ενοικίασή του.

Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα μεγαλύτερης ηλικίας – άνω των 15 ετών – αυτά είναι κυρίως διαμερίσματα κατασκευής από το 1975 έως το 1990, μερικώς ή ολικώς ανακαινισμένα. Για τα ακίνητα άνω της 15ετίας, σε πολλές περιπτώσεις, λόγω της έλλειψης διαθεσιμότητας, οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης αγγίζουν τις ζητούμενες τιμές διαμερισμάτων έως 15 ετών.

Ικανοποιητικός αριθμός ακινήτων στο Περιστέρι

Στο Περιστέρι παρατηρείται ικανοποιητικός αριθμός διαθέσιμων ακινήτων άνω των 15 ετών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό είτε είναι πλήρως ανακαινισμένα με έτος κατασκευής 1972-1990, είτε νεότερα ακίνητα κατασκευής 1995-2000.

Σημειώνεται, ωστόσο, περιορισμός στη διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών.

Σε περιοχές όπως ο Λόφος Αξιωματικών και η Κηπούπολη η εύρεση ακινήτου είναι ευκολότερη σε αντίθεση με ακίνητα στο κέντρο της πόλης.

Τι συμβαίνει γενικότερα στη Δυτική Αθήνα

Στους Αγίους Αναργύρους είναι μηδενική η διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών. Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών είναι κυρίως ανακαινισμένα πλήρως, με έτος κατασκευής από 1968 έως 1980.

Στο Αιγάλεω είναι ελάχιστα τα διαθέσιμα ακίνητα έως 15 ετών. Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών είναι κυρίως ανακαινισμένα πλήρως, με έτος κατασκευής από 1970 έως 1986. Γενικότερα η διαθεσιμότητα ακινήτων είναι πολύ μικρή.

Στο Ίλιον τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που διατίθενται προς μίσθωση είναι κυρίως ακίνητα κατασκευής από το 1995 έως το 2000.  Σχεδόν μηδενική είναι η διαθεσιμότητα διαμερισμάτων έως 15 ετών.

Στην Πετρούπολη είναι σχεδόν μηδενική η διαθεσιμότητα διαμερισμάτων έως 15 ετών, αλλά κρίνεται ικανοποιητική η διαθεσιμότητα ακινήτων άνω των 15 ετών. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα είναι κυρίως ανακαινισμένα πλήρως, κατασκευής 1980 ή/και νεότερα ακίνητα κατασκευής 1997-2000.

Στο Χαϊδάρι τα διαθέσιμα διαμερίσματα άνω των 15 ετών είτε είναι διαμερίσματα ανακαινισμένα πλήρως, έτους κατασκευής 1975-1985, είτε νεότερης κατασκευής 1995-1997 όπου το κόστος μίσθωσης αγγίζει τα 8 ευρώ/τμ έως 9 ευρώ/τμ. Μηδενική, ωστόσο, είναι η διαθεσιμότητα διαμερισμάτων έως 15 ετών.

Δείτε 7 συμβουλές για την ιδανική επιλογή στην ενοικίαση σπιτιού

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Μάρτιος μας «υποδέχεται» με δύο τριήμερα

Peristeri News

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Leave a Comment