PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η Γερμανία δεν θα δεχτεί 5.000 προσφυγόπουλα από ελληνικούς καταυλισμούς


Tην ώρα που η Γερμανία κλείνει την «πόρτα» σε πέντε χιλιάδες προσφυγόπουλα που ζουν υπό άθλιες συνθήκες στους ελληνικούς καταυλισμούς, Σύροι πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα εκφράζουν την επιθυμία να βρουν καταφύγιο στην πατρίδα της Μέρκελ.
Την ίδια ώρα, Λουξεμβούργο και Φινλανδία εκφράζουν τη επιθυμία να φιλοξενήσουν ανήλικους πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά, όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Σε οδοιπορικό της γερμανικής εφημερίδας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, η Φατίμα και η Σάνα, δύο νεαρές γυναίκες από τη Συρία, πιστεύουν ότι το Βερολίνο θα δεχτεί την οικογένειά τους.

Στη Λέσβο όπου φιλοξενούνταν σε προσφυγικό καταυλισμό, οι δύο γυναίκες υποστήριξαν ότι ένιωθαν να απειλούνται από ακροδεξιές ομάδες που δεν θέλουν πρόσφυγες στο νησί.

Χθες, η Bundestag – ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας – είπε «όχι» στην φιλοξενία πέντε χιλιάδων προσφυγόπουλων από την Ελλάδα – αν και πολλοί Σοσιαλδημοκράτες, κυβερνητικοί εταίροι των Χριστιανοδημοκρατών, συμφωνούσαν με το σχετικό αίτημα των Πρασίνων.

Στη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο ψήφισαν κατά 495 βουλευτές, ενώ υπέρ ψήφισαν 117.

Η αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Εύα Χεγκλ τόνισε στην ομιλία της ότι «στην πρόταση των Πρασίνων υπάρχουν πολλά θετικά, δεν βοηθά όμως περαιτέρω στην παρούσα φάση. Αναγκαία είναι μια ευρωπαϊκή λύση».

Ωστόσο, πολλοί βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος «SPD» έκαναν προσωπική δήλωση στην οποία τονίζουν ότι είναι υπέρ της υποδοχής προσφύγων στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής συμμαχίας της λογικής. Με αυτόν τον τρόπο οι Σοσιαλδημοκράτες απέφυγαν μια πιθανή κρίση στον μεγάλο συνασπισμό, δεδομένου ότι στην συμφωνία τους περιλαμβάνεται η ενιαία συμπεριφορά ψήφου στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Xριστιανοκοινωνιστές.

Οι Φιλελεύθεροι τάχθηκαν επίσης κατά της πρότασης των Πρασίνων, όπως και το κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία».

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment