PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η Γερμανία αναγνώρισε τους Λίβυους αντικαθεστωτικούς


Ως νόμιμους αντιπροσώπους του λιβυκού λαού αναγνώρισε η Γερμανία τους αντικαθεστωτικούς στη Βεγγάζη, όπου βρέθηκε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Γκίντο Βεστερβέλε.

Ως νόμιμους αντιπροσώπους του λιβυκού λαού αναγνώρισε η Γερμανία τους αντικαθεστωτικούς στη Βεγγάζη, όπου βρέθηκε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Γκίντο Βεστερβέλε.

«Μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο, μία Λιβύη χωρίς τον Καντάφι», είπε ο Γερμανός υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου Αμπντέλ Χάφεζ Γόγκα δήλωνε ότι ο Γερμανός υπουργός «είπε ότι ήρθε εδώ για να υποστηρίξει τη λιβυκή επανάσταση» και χαιρέτησε την απόφαση του Βερολίνου λέγοντας ότι «είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα και το εκτιμούμε».

Σε δηλώσεις του από το Βερολίνο, ο Βεστερβέλε είχε ζητήσει την παραίτηση του Καντάφι και πρόσθεσε ότι η Γερμανία «είναι φίλη και συνεργάζεται με τις δημοκρατικές δυνάμεις στη Λιβύη». Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι θα διατεθούν από τη Γερμανία επτά εκατομμύρια ευρώ σε αναπτυξιακή βοήθεια.

Παρόλο που πολλές χώρες βρίσκονται σε επαφές μαζί τους και τους αναγνωρίζουν σαν συνομιλητές, σαφώς λιγότερες είναι αυτές που αναγνωρίζουν το Επαναστατικό Συμβούλιο σαν αντιπρόσωπο των Λιβύων, αντί για την κυβέρνηση του Μουαμάρ Καντάφι.

Την ίδια ώρα, οι δυνάμεις του Καντάφι προσπαθούν να περάσουν τις τελευταίες ημέρες στην αντεπίθεση κατά των εξεγερμένων, βομβαρδίζοντας θέσεις τους με βαρύ πυροβολικό.

Εντωμεταξύ, την Κυριακή, ο Μουαμάρ Καντάφι εμφανίστηκε για άλλη μία φορά στη δημόσια τηλεόραση να παίζει σκάκι με τον πρόεδρο της διεθνούς σκακιστικής ομοσπονδίας, Κίρσαν Ιλιούμζινοφ. Όπως δήλωσε ο Ιλιούμζινοφ, ο Λίβυος ηγέτης του είπε πως δεν έχει καμιά πρόθεση να εγκαταλείψει τη χώρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment