PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η Βουλή θα «υιοθετήσει» τα παιδιά του σμηναγού


Στην «υιοθεσία» των ανήλικων παιδιών του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος αναμένεται να προχωρήσει άμεσα η Βουλή, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Βούτσης, εκφράζοντας τη θλίψη του για την απώλεια του χειριστή του Mirage 2000-5.

Οι σχετικές διαδικασίες θα γίνουν άμεσα από τη Βουλή, με στόχο τη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού, όπως προβλέπεται άλλωστε και από σχετική απόφαση της Βουλής για τα ανήλικα τέκνα πεσόντων εν ώρα καθήκοντος.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Βουλή αναφέρεται:

«Η Βουλή θα προχωρήσει άμεσα στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην “υιοθεσία” των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος»

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοινώνει ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος.

 

Είχε προηγηθεί ανάλογη πρόταση του πρώην Προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που ζήτησε να δοθεί τιμητική σύνταξη στη σύζυγο του Γιώργου Μπαλταδώρου και την «υιοθεσία» των παιδιών του από τη Βουλή.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η Πολιτεία οφείλει έμπρακτα να στηρίξει την οικογένεια του ήρωα πιλότου μας. Με την υιοθέτηση από τη Βουλή των δυο ανήλικων παιδιών και χορηγώντας τιμητική σύνταξη στη σύζυγό του».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment