PeristeriNews.gr
Οικονομία

Η ατιμωρησία δεν πρόκειται να συνεχιστεί


Δεν κάνουμε προσπάθεια ποινικοποίησης του συνόλου των φορολογουμένων, τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Δεν κάνουμε προσπάθεια ποινικοποίησης του συνόλου των φορολογουμένων, τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την συνάντηση που είχε με τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς στο πλαίσιο του διαλόγου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προβλέπει ποινές και άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Ο υπουργός τόνισε ωστόσο ότι στη χώρα μας κατά γενική ομολογία υπάρχει μια ομάδα φορολογουμένων που συστηματικά φοροδιαφεύγει, τονίζοντας ότι αυτή η κατάσταση και η αίσθηση ατιμωρησίας δεν πρόκειται να συνεχιστεί.

Η κυβέρνηση υλοποιεί την προεκλογική της εξαγγελία για απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Και με προεδρικά διατάγματα, θα ρυθμίσει το ποιες απ’ τις ισχύουσες προστατευτικές διατάξεις, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν για λόγους υπεράσπισης επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, ανέφεραν στη Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης, κατά την επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου για την «αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας».

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποδέχθηκε με διστακτικότητα το νομοσχέδιο. Ο εισηγητής της, Μάριος Σαλμάς, δηλώνοντας υπέρ της «έννοιας της επαγγελματικής ελευθερίας», ανέφερε πως είναι «ανοικτός αλλά επιφυλακτικός» ως προς την υπερψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει καμία μελέτη για τις επιπτώσεις των αλλαγών σε κάθε επάγγελμα ξεχωριστά, τόσο σε κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε δημοσιονομικό.

«Το νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια των γενικότερων ρυθμίσεων της Ε.Ε.. Θα φέρουν εταιρείες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που θα ισοπεδώσουν τα επαγγέλματα στην Ελλάδα», υποστήριξε ο Άγγελος Τζέκης (ΚΚΕ).

«Αν δεν υπάρχει κατώτατο όριο αμοιβής στον γιατρό, τον δικηγόρο και τον μηχανικό, βλάπτουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών», παρατήρησε ο Μάκης Βορίδης (ΛΑΟΣ), δηλώνοντας πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης, είναι πως θα υπάρξει μεγάλο όφελος στην ανάπτυξη. Παρ’ όλα αυτά, μελέτη επιπτώσεων δεν έχει κατατεθεί, σε παραβίαση των ρυθμίσεων του πρόσφατου κανονισμού της Βουλής» σημείωσε ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment