PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου για το ΕΕΕΕΚ Περιστερίου και τις δομές ειδικής εκπαίδευσης


Ανακοίνωση απέστειλε η δημοτική παράταξη του Περιστερίου αναφορικά με το θέμα που θα συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Διαχρονικά στην Ειδική εκπαίδευση αποτυπώνεται το μέγεθος της υποβάθμισης και της απαξίωσης των μορφωτικών δικαιωμάτων των αναπήρων μαθητών και των μαθητών με ειδικές ανάγκες. Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις παρά τα μεγάλα λόγια, υλοποιούν τις οδηγίες της ΕΕ για «αποκαθήλωση» και ιδιωτικοποίηση των σταθερών δομών της ειδικής εκπαίδευσης και με άλλοθι τα μνημόνια περικόπτουν θεραπείες, βάζουν σε «ύπνωση» ειδικά σχολεία λόγω μη πρόσληψης προσωπικού και αναγκάζουν τις οικογένειες των αναπήρων να βάζουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους αυτό που η πολιτεία όφειλε να τους παρέχει.

Για τους ανάπηρους μαθητές Περιστερίου η φοίτηση σταματά στο ειδικό δημοτικό σχολείο Περιστερίου. Με την αποφοίτησή τους οι μαθητές μεταναστεύουν σε Ίλιο ή Αιγάλεω ή μένουν σπίτια τους, αφού στο Περιστέρι δεν υπάρχουν ειδικά σχολεία δευτεροβάθμιας που να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Οι κινητοποιήσεις ενώσεων γονέων και εκπαιδευτικών σωματείων οδήγησαν στην προκήρυξη ίδρυσης του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Περιστερίου (2007) και του ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου (Ε.Ε.Γ.) Περιστερίου (2009) που όμως δεν έχουν λειτουργήσει μέχρι σήμερα.

Το Κτήμα Μπόθου που επιλέχτηκε για την ανέγερση του ΕΕΕΕΚ από τον ΟΣΚ., και το δάνειο των 152 εκ. ευρώ που πάρθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έμεινε «όνειρο θερινής νυκτός», αφού πολλαπλά πολιτικά παιχνίδια ένθεν και ένθεν οδήγησαν σε πάγωμα των διαδικασιών. Μετά τις συγχωνεύσεις του 2011 το κτίριο του 3ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου (Σαρανταπόρου 45) έμεινε κενό και αποτέλεσε χαραμάδα ελπίδας για την προσωρινή λειτουργία του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου, μέχρι την ανέγερση κτιρίου στο κτήμα Μπόθου.

Για την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τις καθυστερήσεις 8 χρόνων για την ανέγερση των ειδικών αυτών δομών. Οι πολιτικοί σχεδιασμοί και η υπηρέτηση των πολιτικών των υποχρηματοδοτήσεων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, η πρόκριση έργων βιτρίνας από πλευράς του δήμου σε αντιπαράθεση με τα έργα που εξασφαλίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των αναπήρων μαθητών, οι πελατειακές σχέσεις και οι προσπάθειες εκμετάλλευσης δημόσιων χώρων από ιδιώτες αντικατοπτρίζουν τα σχέδια μιας δημοτικής αρχής που βαδίζει σε δρόμους παράλληλους και με τις επιλογές της κυβέρνησης του 3ου μνημονίου.

Ρωτάμε τη δημοτική αρχή ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου στο κτίριο του 3ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου;

Ρωτάμε επίσης αν η δημοτική αρχή θεωρεί ως προσωρινή λύση την εγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου στο χώρο του 3ΔΣ και αν ναι τι μέτρα έχει πάρει για την επίσπευση της ανέγερσης του ΕΕΕΕΚ στο κτήμα Μπόθου;

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment