PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η Αριστερή Κίνηση για την διαδήλωση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου


Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου χαιρετίζει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του Περιστεριώτικου Λαού κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ χαιρετίζει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του Περιστεριώτικου Λαού κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Η μαζική συμμετοχή γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών στον αγώνα για την προάσπιση της δημόσιας παιδείας εκφράστηκε με τα δεκάδες πανό των συλλόγων γονέων με συνθήματα ενάντια στις συγχωνεύσεις, τις μαύρες σημαίες της τοπικής ΕΛΜΕ, τα μαύρα πουκάμισα των μαθητών του 3ου Λυκείου, τις έντονες αποδοκιμασίες κατά της εκπροσώπου της κυβέρνησης και κυρίως σε μια πραγματικά εντυπωσιακή σε μέγεθος και πάθος διαδήλωση που διέσχισε τους δρόμους του Περιστερίου.

Τα συνθήματα: «600 δις. φιλάν στην Ελβετία και στις γειτονίες μας κλείνουν τα σχολεία», «κλείνουν τα σχολεία της γειτονιάς αυτή είναι η παιδεία της αγοράς» και «οργή λαού, ξεσηκωμός παντού να διώξουμε τη χούντα ΕΕ και ΔΝΤ» καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο και μετέφεραν τον παλμό της αντίστασης και του αγώνα σ΄όλο το Περιστέρι.

Το Περιστέρι της αντίστασης και του αγώνα ήταν ξανά στην πρώτη γραμμή.

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης κατάλαβε ότι είναι ανεπιθύμητη και μισητή στον Περιστεριώτικο λαό αλλά και η δημοτική εξουσία κατανόησε ότι δεν μπορεί να είναι και με τον «αστυφύλαξ και τον χωροφύλαξ».

Σαστισμένοι και αμήχανοι παρακολουθούσαν τη «μετατροπή» της παρέλασης σε διαδήλωση.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ χαιρετίζει και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αντίστασης του λαού που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα στις παρελάσεις.

Οι εκδηλώσεις αυτές δείχνουν το δρόμο του σύγχρονου παλλαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στη χούντα των αγορών και στους πολιτικούς εκφραστές τους (κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ) που επιδιώκουν να μας επιβάλουν ένα νέο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.

Στη βαρβαρότητα της διάλυσης της παιδείας, της υγείας, της εξαθλίωσης των εργαζόμενων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ας αντιτάξουμε την πιο πλατιά αγωνιστική ενότητα και αλληλεγγύη.

Να ξεσηκωθούμε να τους σταματήσουμε!

Πρόσκληση Εκδήλωση-συζήτηση

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ σας καλεί την Παρασκευή 01 Απρίλη και ώρα 7μμ, στο πολιτιστικό στέκι της (Σαρανταπόρου 74, κοντά στο ΙΚΑ) με θέμα:

συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, περιεχόμενο της εκπαίδευσης στο «νέο σχολείο», αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δημόσια παιδεία και «Καλλικράτης».

Θα μιλήσουν εκπρόσωποι δασκάλων, καθηγητών, φοιτητές, γονείς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment