PeristeriNews.gr
Editorial

Η απαραίτητη επαναφορά των 100 δόσεων στις οφειλές


Όλο και περισσότερες γίνονται το τελευταίο διάστημα οι φωνές απόγνωσης για ληξιπρόθεσμες οφειλές από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Μάλιστα αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ίδιοι φορολογούμενοι αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο φόρους της τάξης του 70% αυτόματα γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για την πιο  αδικημένη επαγγελματική ομάδα στην Ελλάδα.

Στους φόρους προστίθενται και οι ασφαλιστικές εισφορές που κάνουν ακόμα περισσότερο αβάσταχτους τους υπολογισμούς στο τέλος του μήνα για έναν “αγωνιστή” του ελεύθερου στίβου της οικονομίας.

Είναι πλέον απαραίτητο και αναγκαίο να γίνουν ενέργειες από το Υπουργείο Οικονομικών ούτως ώστε να βοηθήσει έστω και τώρα τις εναπομείναντες επιχειρήσεις της χώρας που στηρίζουν την ελληνική οικονομία, απασχολούν εργαζόμενους και γενικά αποτελούν τη βασική πηγή εσόδων του Κράτους.

Από πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες υπάρχει η πεποίθηση ότι οι ρυθμίσεις των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία τους βοήθησαν ιδιαίτερα ώστε να ξεπληρώσουν τα χρέη παλαιότερων ετών και έτσι να μπουν σε ένα πρόγραμμα ώστε να αποπληρώνουν και τις επερχόμενες οφειλές τους.

Εντωμεταξύ γίνεται σαφές ότι η υπάρχουσα λογική των 12 δόσεων για οφειλές δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να ωφελήσει στη ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων και αυτό γίνεται σαφές από το παράδειγμα ότι μια εταιρεία χρωστά 5000 € στον ΟΑΕΕ και ρυθμίζοντας με 12 δόσεις είναι αναγκασμένη να πληρώνει κάθε μήνα περίπου 400€! Μαζί δηλαδή με τα υπόλοιπα έξοδα καταλαβαίνει κανείς ότι είναι ουτοπικό το να καταφέρει κάποιος να πληρώσει μια τέτοια ρύθμιση.

Συνοψίζοντας όπως προείπαμε είναι αναγκαίο να υπάρξουν ευκολίες για τον πυλώνα της ελληνικής οικονομίας που είναι η ελεύθερη οικονομία.

Είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει άμεσα από την Κυβέρνηση αλλά ακόμα και τώρα θα ωφελήσει εξαιρετικά κάποιους επαγγελματίες να σταθούν στα πόδια τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment