PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η Αντιπεριφέρεια πραγματοποίησε σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Παπαντωνίου πραγματοποίησε την 2η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Δυτικής Αθήνας.

Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Παπαντωνίου πραγματοποιήθηκε η 2η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Δυτικής Αθήνας την Παρασκευή 01 – 07 – 2011.

Στη σύσκεψη διατυπώθηκαν προτάσεις – εισηγήσεις για την ετοιμότητα των μέσων αντιμετώπισης των πυρκαγιών στη Δυτική Αθήνα, την προστασία του Όρους Αιγάλεω – Ποικίλου Όρους και του Πάρκου «Α. Τρίτσης», τη χρηματοδότηση των δράσεων, την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και την παραμονή εκδρομέων σε χώρους με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας 4 και 5.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Παπαντωνίου τόνισε στην εισήγησή του την ανάγκη ακόμη καλύτερου συντονισμού ανάλογα με τους ρόλους στα διάφορα επίπεδα. Αναφέρθηκε αναλυτικά στη χρηματοδότηση των δράσεων πυροπροστασίας με την κατανομή του ποσού των € 23.000.000 σε Δήμους και συνδέσμους πανελλαδικά με απόφαση του Υφυπουργού Γ. Ντόλιου (ΣΑΤΑ/ Πολιτική Προστασία 2011).

Αναλυτικά, για τον Δήμο Περιστερίου το ποσό που εγκρίθηκε ανέρχεται στα 27.000 €, για τον Δήμο Ιλίου στα 30.700 €, για τον Δήμο Αιγάλεω στα 28.100 €, για τον Δήμο Αγ. Αναργύρων – Καματερού στα 31.000 €, για τον Δήμο Πετρούπολης στα 25.100 €, για τον Δήμο Χαϊδαρίου στα 32.000 €, για τον Δήμο Αγ. Βαρβάρας στα 33.800 €, για τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) στα 318.000 €, για τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) στα 190.000 €.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευθύμιος Λέκκας ο οποίος στη σύντομη παρέμβασή του επεσήμανε ότι το ζήτημα της πολιτικής προστασίας κινείται ουσιαστικά σε δύο επίπεδα, αυτά του σχεδιασμού και της εφαρμογής – συντονισμού.

Επεσήμανε ότι οι αλλαγές στον χάρτη της Αυτοδιοίκησης έχουν επιφέρει αλλαγές και στον σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας. Επιπλέον, τόνισε την αναγκαιότητα ενός μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού, με άξονες την βελτίωση των υπαρχόντων σχεδίων, τη βελτίωση των υποδομών και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Τέλος, κοινή απόφαση των μελών του ΣΟΠΠ ήταν να υπάρξει πρόταση προς το Υπουργείο Εσωτερικών ή προς την Περιφέρεια για χρηματοδότηση της πυροπροστασίας του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης».

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι: κα Γ. Ερμίδου και κ. Μ. Γιομπαζολιάς, τακτικά μέλη ΣΟΠΠ, κ. Β. Γιαννακάκος, αναπληρωματικό μέλος ΣΟΠΠ, ο κ. Γ. Κοπιτάς από την Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Ι. Χαραλαμπόπουλος, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ιλίου, κ. Ι. Βέργος, Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου, κ. Α. Μπαρδής από τον Δήμο Χαϊδαρίου, κ. Μ. Παντελάκης, εκπρόσωπος του ΑΣΔΑ, κ. Β. Φεγγέρος, εκπρόσωπος της ΠΕΣΥΔΑΠ, κ. Στ. Σιούτης, εκπρόσωπος του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

Από τα σώματα ασφαλείας ο Κ. Κοροντζής, Διοικητής 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού, κ. Κ. Κοντογιάννης, Διοικητής Α’ Α. Τ. Αιγάλεω.

Ο κ. Α. Λάλος, Διευθυντής ΕΜΥ, ο κ. Στ. Φλέγκας, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Σχεδιασμού Εκτάκτων Αναγκών ΑΜΕΛ, ο κ. Γ. Λασκαράτος από το ΕΚΑΒ, ο κ. Κ. Καραϊσκάκης από την ΕΥΔΑΠ, ο κ. Χρ. Γκάτσης από το Δασαρχείο Αιγάλεω, η κα Π. Βεκάρη από τη Δ/νση Α΄θμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας.

Ο κ. Γ. Κασφίκης, Προέδρος της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Εθελοντών Αττικής, κ. Α. Χατζηπαναγιώτου, εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας πολιτών Περιστερίου, ο κ. Π. Μαργαρώνης από την ΚΙΠΟΔΑ, ο κ. Γ. Γιαννακόπουλος από την Ομάδα Έκτακτων Αναγκών και Πυρασφάλειας Καματερού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment