PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η αντιμεταναστευτική πολιτική της Αυστραλίας το πρότυπο του Σαλβίνι


«Σκληρή γραμμή» απέναντι στην Κομισιόν για το ζήτημα της κατανομής των 150 μεταναστών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο πλοίο «Diciotti» προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

Στο ίδιος μήκος κύματος, λίγο πριν από την κρίσιμη συνάντηση στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι κάνει πρότυπο την αντιμεταναστευτική πολιτική της Αυστραλίας και διαμηνύει ότι η Ιταλία δεν είναι πλέον καταφύγιο προσφύγων της Ευρώπης.

«Η ήπια γραμμή δεν λειτουργεί, η σκληρή γραμμή θα είναι να αναστείλουμε τη χρηματοδότηση αν δεν μας ακούσουν», δήλωσε στην ιταλική δημόσια τηλεόραση ο Ντι Μάιο.

Εκπρόσωποι περίπου δώδεκα χωρών μελών, μεταξύ των οποίων της Ιταλίας, της Μάλτας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Αυστρίας, συναντώνται σήμερα προκειμένου να συζητήσουν την αποβίβαση των μεταναστών από το σκάφος.

Ο Ντι Μάιο έκανε για πρώτη φορά την απειλή περί αναστολής της χρηματοδότησης χθες.

Περίπου 150 ενήλικες μετανάστες παραμένουν στο πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής Diciotti που έφθασε στο λιμάνι της Κατάνης τη Δευτέρα. Η Ιταλία επιμένει πως άλλες χώρες της Ε.Ε. πρέπει να μοιραστούν μεταξύ τους τούς μετανάστες.

Ο Σαλβίνι δικαιολογεί την αντιμεταναστευτική ρητορική του υποστηρίζοντας ότι ανταποκρίνεται στην ψήφο που του έδωσαν οι Ιταλοί ψηφοφόροι τον περασμένο Μάρτιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment