PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η «Αντάρτικο Πόλεων» πίσω από την επίθεση στο ΜΕΤΡΟ στο Αιγάλεω


Η Οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων» ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε συρμό του ΜΕΤΡΟ στο Αιγάλεω, με τηλεφώνημα αγνώστου στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ΣΚΑΪ.

Η Οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων» ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε συρμό του ΜΕΤΡΟ στο Αιγάλεω, με τηλεφώνημα αγνώστου στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ΣΚΑΪ. Το τηλεφώνημα έγινε, περίπου στις 14:30 το μεσημέρι.

Μια ολόκληρη ομάδα αστυνομικών έχει καρφωμένα τα μάτια στις οθόνες υπολογιστών, παρακολουθώντας με κάθε λεπτομέρεια τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας των σταθμών του ΜΕΤΡΟ, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον άνθρωπο που μετέφερε τον εμπρηστικό μηχανισμό.

Την ίδια ώρα στα εγκληματολογικά εργαστήρια επιχειρούν να ταυτοποιήσουν, τα όποια αποτυπώματα βρέθηκαν πάνω στην πράσινη χάρτινη σακούλα. Μέχρι τώρα – αν και είναι πάρα πολύ νωρίς – δεν μπορούν να πουν οι αστυνομικοί ότι έχουν κάτι χειροπιαστό στα στοιχεία που έχουν συλλέξει. Από το βαγόνι την ώρα που σημειώθηκε το περιστατικό, όπως βλέπουν από τις κάμερες βγαίνει πάρα πολύ κόσμος κάτι που δυσκολεύει τις έρευνες.

Προσπαθούν ακόμη να εντοπίσουν κάποιους από τους επιβάτες του τελευταίου βαγονιού, μήπως τυχόν είδε κανείς κάτι ύποπτο και τους διαφωτίσει. Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, χρειάζεται πολύς χρόνος για να έχουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Ο μηχανισμός μεταφέρθηκε ακέραιος στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου εκεί γίνεται φύλλο και φτερό. Παράλληλα, επιχειρείται να ταυτοποιηθούν τα όποια αποτυπώματα έχουν βρεθεί.

Ωστόσο, έως αυτή την ώρα έχουν ταυτοποιηθεί μόνο τα αποτυπώματα του μηχανοδηγού που βρήκε τον μηχανισμό. Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τους αστυνομικούς είναι ότι πρόκειται για ένα τυφλό χτύπημα χωρίς καμία προειδοποίηση που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες αν δεν υπήρχε το κατασκευαστικό λάθος και γινόταν τελικά ανάφλεξη του εμπρηστικού μηχανισμού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Peristeri News

Leave a Comment