PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η ανακύκλωση του Δήμου Περιστερίου σε όλα τα σχολεία


Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με όλα τα δημοτικά σχολεία θα υλοποιήσει από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 μια σημαντική περιβαλλοντική δράση, για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου ενημερώνει ότι η πρωτοποριακή δράση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Δρω – Ανακυκλώνω – Ζω» της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Περιστερίου και της διαδικτυακής πλατφόρμας ανακύκλωσης followgreen.gr/peristeri, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της σχολικής κοινότητας για την ανακύκλωση.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα ανακυκλώνουν στο καινοτόμο Πράσινο Σημείο του Δήμου Περιστερίου, το οποίο θα μεταφέρεται σε κάθε σχολείο για μια εβδομάδα. Ενώ μέσω εξειδικευμένου προγράμματος μάθησης και ψηφιακών εφαρμογών τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τις έννοιες της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών.

Τα υλικά που θα συλλέγονται στο σχολείο είναι: χαρτί, μέταλλο, πλαστικό, καπάκια, μπαταρίες, γυαλί, λαμπτήρες, οργανικά, ρούχα και μικροσυσκευές.

Η επίδοση του κάθε σχολείου θα καταγράφεται στη δημοτική πλατφόρμα, στην ειδική σελίδα followgreen.gr/peristeri/school, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα δωρεάς πόντων από τους γονείς στο σχολείο των παιδιών τους.

Ο Δήμος Περιστερίου θα επιβραβεύσει όλα τα σχολεία για τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία αυτή σε ξεχωριστή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί 3,4 και 5 Μαΐου 2019 στο Άλσος Περιστερίου.

Περιμένουμε να στηρίξετε όλοι την προσπάθεια αυτή εκφράζοντας την περιβαλλοντική σας ευαισθησία και ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του κάθε σχολείου προσφέροντας πόντους επιβράβευσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment