PeristeriNews.gr
Editorial

Η αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ότι με την εφαρμογή μερικών μεταρρυθμίσεων από την εκάστοτε Κυβέρνηση θα αποφευχθούν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις;

Η συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις μπορεί να μας πάρει πολλές ώρες αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η αναγκαιότητα για σοβαρές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι μεγάλη και απαραίτητη. Αρχικά να εξηγηθούμε ότι με τον όρο μεταρρυθμίσεις δεν μιλάμε για αποκρατικοποιήσεις λιμανιών, νησιών κ.α.

Μιλάμε καθαρά για μεταρρυθμίσεις στον ιστό της κρατικής λειτουργίας που μπορούν να αποφέρουν δεκάδες δις ευρώ και να βοηθήσουν στο να αποφευχθούν νέες περικοπές στις αδύναμες κοινωνικά ομάδες.

Μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση η οποία προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την εισήγαγε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Δημήτρης Τσουκαλάς, είναι η ψηφιακή υπογραφή στο Δημόσιο. Μια μεταρρύθμιση που μπορεί να αποφέρει κέρδος στο κρατικό ταμείο της τάξης των 6 δις ευρώ! Μια μεταρρύθμιση που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια αλλά έστω και την ύστατη στιγμή είναι απαραίτητη η θεσμοθέτησή της και λειτουργία της τους επόμενους μήνες.

Γενικά απαραίτητες είναι και μεταρρυθμίσεις σε άλλους τομείς όπως οι ενοικιάσεις κτιρίων από κρατικές υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου. Τα ρουσφέτια των παλιότερων ετών με ενοικιαστές κτιρίων πρέπει να τελειώσουν και να υπάρξει η λογική μιας σφιχτής οικονομικής διαχείρισης.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η μετακίνηση των γραφείων της ΟΠΑΠ ΑΕ από τον Κηφισό σε ιδιόκτητα γραφεία της Λεωφόρου Αθηνών. Η εταιρεία στοιχηματικών συναλλαγών πλήρωνε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο στα γραφεία που βρισκόταν στο Περιστέρι. Πλέον μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητα γραφεία μειώνοντας κατά πολύ τα έξοδα. Μια άξια αναφοράς μεταρρύθμιση του οργανισμού που πρέπει να γίνει παραδειγματική για επόμενες όμοιες ενέργειες του Κράτους.

Άλλωστε είναι επιτακτική η ανάγκη νέων μεταρρυθμίσεων προς όφελος των πολιτών και του μέλλοντος αυτής της χώρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment