PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Η Αλίσια Βικάντερ θα υποδυθεί τη Λάρα Κροφτ


Η – βραβευμένη με Όσκαρ – ηθοποιός Αλίσια Βικάντερ θα υποδυθεί τη Λάρα Κροφτ, την όμορφη, έξυπνη και αθλητική Βρετανίδα αρχαιολόγο, η οποία πηγαίνει σε αρχαίους και επικίνδυνους τάφους σε ολόκληρο τον κόσμο, για να ανακαλύψει τα μυστικά τους.

Η 28άχρονη Σουηδέζα, που απέσπασε φέτος το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Το κορίτσι από τη Δανία» του Τομ Χούπερ, θα διαδεχθεί την Αντζελίνα Τζολί στη νέα ταινία «Tomb Raider», παραγωγής MGM και GK Films.

«Το κορίτσι από τη Δανία»
«Από μηχανής»

Αυτόν τον καιρό, η Αλίσια Βικάντερ – υπό τις οδηγίες του Βιμ Βέντερς – συμμετέχει στα γυρίσματα της ταινίας «Submergence», ενώ είναι έτοιμη να ενταχθεί για τα καλά στον χώρο των blockbuster, ξεκινώντας από το πολυαναμενόμενο «Jason Bourne», στην επιστροφή των Πολ Γκρίνγκρας και Ματ Ντέιμον στην περιπετειώδη σειρά που άλλαξε τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους ειδικούς πράκτορες στο σινεμά, και οδήγησε σε αλλαγές εκσυγχρονισμού τον θρυλικό 007.

Τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας «Tomb Raider» θα αναλάβει ο 43άχρονος Νορβηγός Ρόουρ Ουθάουγκ, ο οποίος έχει ήδη κάνει επιτυχία στη χώρα του με το «The wave», την περιπέτεια καταστροφής που αποτέλεσε την πρόταση της Νορβηγίας στα πρόσφατα Όσκαρ.

Η Λάρα Κροφτ αποτέλεσε το υπόβαθρο για τη δημιουργία δύο μεγάλων κινηματογραφικών ταινιών με πρωταγωνίστρια τη διάσημη ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί, στις οποίες υποδύεται την ηρωίδα. Οι ταινίες προβλήθηκαν στις κινηματογραφικές αίθουσες με τα επίσημα ονόματα «Lara Croft: Tomb Raider» (2001) και «Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life» (2003). Η πρώτη ταινία υπήρξε μια τεράστια εμπορική επιτυχία. Μέχρι και τον Ιούνιο του 2010, κρατούσε τον τίτλο της ταινίας, που μπόρεσε με επιτυχία να προσαρμόσει έναν εικονικό χαρακτήρα σε κινηματογραφική ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις παγκοσμίως.

Γνωστή για τη θηλυκότητά της, η πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού, αμέσως μετά την έκδοση του πρωτότυπου «Tomb Raider», το 1996, αποτέλεσε μια κερδοφόρα σειρά των συναφών μέσων μαζικής ενημέρωσης και η Lara μετατράπηκε σε ένα μεγάλο πρότυπο για τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Η Lara Croft θεωρείται από πολλούς ως ένα σύμβολο του σεξ, που τράβηξε γρήγορα την προσοχή της βιομηχανίας σε παγκόσμια κλίμακα. Αποτελεί την πιο αναγνωρίσιμη μορφή σε βιντεοπαιχνίδι και έχει στην κατοχή της έξι ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment