PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Η αεροπορία του Καντάφι δεν υπάρχει πλέον»


Η πολεμική αεροπορία του Καντάφι καταστράφηκε μετά την επέμβαση της διεθνούς Συμμαχίας στη Λιβύη, δήλωσε ο διοικητής των βρετανικών δυνάμεων που επιχειρούν στη Λιβύη, Γκρεγκ Μπάγκουελ.

Η πολεμική αεροπορία του Καντάφι καταστράφηκε μετά την επέμβαση της διεθνούς Συμμαχίας στη Λιβύη, δήλωσε ο διοικητής των βρετανικών δυνάμεων που επιχειρούν στη Λιβύη, Γκρεγκ Μπάγκουελ, ενώ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις του στρατού του Καντάφι με τους αντικαθεστωτικούς στη Μιζουράτα, όπου πληροφορίες αναφέρουν δεκάδες νεκρούς.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ προέβλεψε ότι η επέμβαση της διεθνούς συμμαχίας θα είναι “σύντομης διάρκειας”.

Από την πλευρά του, ο Μουάμαρ Καντάφι υποσχέθηκε, μιλώντας σε υποστηρικτές του στην Τρίπολη, ότι θα συνεχίσει να μάχεται, τονίζοντας ότι θα βγει νικητής από τον πόλεμο κατά των ανταρτών και των διεθνών δυνάμεων.

H γερμανική κυβέρνηση απέσυρε όλες τις δυνάμεις γερμανών στρατιωτών που εμπλέκονται σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μεσογείου, ενώ το ισπανικό κοινοβούλιο επικύρωσε με μεγάλη πλειοψηφία τη συμμετοχή της χώρας στη διεθνή στρατιωτική επέμβαση.

Αντίθετα, η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στα στρατιωτικά πλήγματα της διεθνούς δύναμης, αλλά είναι πιθανόν να συμβάλει στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις.

Μάλιστα, ο τούρκος Πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, κατηγόρησε για “οπορτουνισμό” ορισμένες από τις χώρες που συμμετέχουν στη διεθνή επέμβαση κατά της Λιβύης, τονίζοντας ότι η στάση τους προκαλεί υποψίες όσον αφορά τις πραγματικές τους φιλοδοξίες.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλγερίας Μουράντ Μεντελσί κατηγόρησε τις χώρες που συμμετέχουν στον συνασπισμό ότι “επιδείνωσαν την κρίση”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment