PeristeriNews.gr
Υγεία

Η αεροβική άσκηση κάνει καλό στην καρδιά


Ειδικοί στον τομέα της υγείας και της σωματικής άσκησης συμφωνούν ότι η αεροβική άσκηση, είτε πρόκειται για διάδρομο, ποδήλατο ή για περπάτημα, είναι η πλέον ενδεδειγμένη άσκηση για την καρδιά.

Ειδικοί στον τομέα της υγείας και της σωματικής άσκησης συμφωνούν ότι η αεροβική άσκηση, είτε πρόκειται για διάδρομο, ποδήλατο ή για περπάτημα, είναι η πλέον ενδεδειγμένη άσκηση για την καρδιά

“Όπως λέω στους ασθενείς μου, όντως πρόκειται για την επιβίωση του ισχυρότερου”, δήλωσε ο δρ Μπάρι Φράνκλιν, διευθυντής των εργαστηρίων για την αποκατάσταση της καρδιακής λειτουργίας και άσκησης στο νοσοκομείο Beaumont στο Ρόγιαλ Οκ του Μίσιγκαν, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης.

“Διαθέτουμε σαφείς ενδείξεις ότι όσοι είναι σωματικά δραστήριοι έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρδιαγγειακά σε σύγκριση με εκείνους που κάνουν καθιστική ζωή. Όσο περισσότερη είναι η άσκηση, τόσο μικρότερο είναι το ποσοστό θνησιμότητας”, λέει ο Φράνκλιν.

Όπως τονίζει ο Φράνκλιν, όλο και περισσότερες μελέτες καταδεικνύουν ότι ένα πρόγραμμα άσκησης στον διάδρομο, αλλά σε συνδυασμό με ασκήσεις αντίστασης και ευλυγισίας, βοηθά στην καλή διατήρηση των μυών και στο κάψιμο επιπλέον θερμίδων.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι ένα καλό πρόγραμμα καρδιακής ενδυνάμωσης ποικίλει ανάλογα με την ηλικία και τη φυσική κατάσταση του ενδιαφερόμενου.

Τα καρδιακά νοσήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, σύμφωνα με τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών. Κάθε χρόνο περίπου 785.000 αμερικανοί παθαίνουν το πρώτο τους έμφραγμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Peristeri News

Τι δείχνει μελέτη για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid

Peristeri News

Δωρεάν Rapid Tests στο Δημαρχείο Περιστερίου και τον Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment