PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου για την απόφαση του ΣτΕ


Ανακοίνωση από την Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές. Αναλυτικά:

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, αντισυνταγματική έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε 10 περιοχές της χώρας όπως προέβλεπε η ΥΑ Κ1-1119/07-07-2014.

Η απόφαση αυτή είναι θετική αλλά ασφαλώς δεν λύνει το ζήτημα.

Θετικό είναι το γεγονός ότι αναγνωρίζει το συνταγματικό δικαίωμα των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζόμενων στην κατά παράδοση καθιέρωση της κυριακάτικης αργίας.

Ας μην αυταπατόμαστε όμως, καθώς είναι γνωστό το έντονο ενδιαφέρον των επιχειρηματικών ομίλων, που έδειξαν την δύναμή τους στην Black Friday, για άνοιγμα των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές, επιπλέον τον 8+2, που έχουν νομοθετήσει οι κυβερνήσεις.

Δεν συμμεριζόμαστε τα πανηγύρια των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, για την απόφαση, καθώς η συνολική τους στάση συνέβαλε στο ξεχείλωμα του ωραρίου, της κυριακάτικης λειτουργίας κλπ. Η ΕΣΕΕ άλλωστε ψάχνει την συνταγή για την σωστή χρονική περίοδο που θα εφαρμόζεται το ισχύον νομ. πλαίσιο ανά περιοχή αλλά και η καλύτερη οργάνωση της Black Friday. Πρωτοστατεί άλλωστε για τις «Λευκές Νύχτες» και τα «Open Malls».

Η λογική τους δεν ξεκινάει από την ανάγκη της ανάπαυσης και της νομοθετικής κατοχύρωσης της κυριακάτικης αργίας, αλλά του «υγιούς» ανταγωνισμού, της «λειτουργίας της αγοράς». Λειτουργία που σκοντάφτει στην οικονομική δυσπραγία των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, για αγορές 24 ώρες το 24ωρο.

Μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της συλλογικής και ανυποχώρητης πάλης για την ανάκτηση των απωλειών μας όλα αυτά τα χρόνια, η ενίσχυση της πάλης για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, που μας αντιμετωπίζουν ως διαρθρωτικό πρόβλημα.

 

Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας και τη συμμαχία μας με τους εργαζόμενους.
 
Αναγκαία προϋπόθεση η οργάνωσή μας στην Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου, την μόνη που έχει δράση στην πόλη μας και που κινείται σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·         θεσμοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας
·         άρση όλων των νόμων που καταργούν την κυριακάτικη αργία

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Leave a Comment