PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η Ένωση Γονέων Περιστερίου καταγγέλλει τις παραχωρήσεις σχολικών χώρων


Με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Περιστερίου καταγγέλλει τις παραχωρήσεις σχολικών χώρων, με αφορμή ένα περιστατικό που σημειώθηκε στο 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις 20/2 η Ένωση Γονέων Περιστερίου ενημερώθηκε από το Σύλλογο Γονέων του 14ου Γυμνασίου, ότι εξωσχολικός, ο οποίος είναι υπεύθυνος αθλητικού συλλόγου που λειτουργεί στο χώρο του μπάσκετ του γυμνασίου τις απογευματινές ώρες, μπήκε στο χώρο του Σχολείου στις 19/2, και μάλιστα σε ώρα λειτουργίας του σχολείου,  εξύβρισε και απείλησε μαθητές, με την ανοχή της διευθύντριας.

Ο λόγος ήταν ότι ίδιος θεώρησε τους συγκεκριμένους μαθητές ένοχους για την καταστροφή εξοπλισμού της ομάδας του ( σε βανδαλισμούς που έγιναν προηγούμενο βράδυ).

Η Ένωση Γονέων Περιστερίου ενημέρωσε το γραφείο του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (κ. Αλεξόπουλο) για το γεγονός από την πρώτη στιγμή, χωρίς να έχει υπάρξει καμία απάντηση μέχρι τώρα.

Σε συνάντηση στο χώρο του σχολείου μελών του Συλλόγου Γονέων, της Ένωσης Γονέων και μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον υπεύθυνο της ομάδας, και στην επισήμανση ότι η παρουσία και η λειτουργία της ομάδας του εντός του Σχολείου είναι παράνομη, καθώς δεν έχει κανενός είδους νομιμοποίηση, εκείνος επικαλέστηκε την προφορική άδεια του Αντιδήμαρχου Παιδείας κου Θεοδωράκου.

Η Ένωση Γονέων αναζήτησε με επιμονή, τόσο τον κ. Θεοδωράκο, ο οποίος δεν απάντησε στο τηλέφωνο, όσο και τον κ. Κασουρίδη, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. του Δήμου Περιστερίου, ο οποίος ενώ δήλωσε ότι θα ερχόταν στον χώρο του Σχολείου, τελικά δεν ήρθε.

Καταγγέλλουμε:

  • Τη Διευθύντρια του Σχολείου που, χωρίς να έχει κανενός είδους άδεια και εξουσιοδότηση, έχει δώσει τα κλειδιά σε εξωσχολικούς παράγοντες, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα εντός του Σχολείου, και παρά τις καταγγελίες του Συλλόγου Γονέων εξακολουθεί να παραχωρεί τα κλειδιά και τη χρήση του χώρου στην ομάδα.
  • Τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. που επιτρέπουν την χρήση του χώρου, αγνοώντας τις αποφάσεις της ΔΕΠ και του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν ενέκριναν τις παραχωρήσεις σε ιδιώτες (αθλητικούς συλλόγους, εκκλησία κλπ).

Με την τακτική τους αυτή, από τη μια κρατούν ομήρους τους διάφορους αθλητικούς συλλόγους, καθώς τους «επιτρέπουν» να λειτουργούν μόνο με προσωπικές διαβεβαιώσεις και από την άλλη δημιουργούν συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού, αφού λόγω της έλλειψης χώρων μαζικού αθλητισμού  στρέφουν τα απλά μέλη των αθλητικών συλλόγων, ενάντια σε όσους αντιστέκονται στην αυθαίρετη και παράνομη χρήση των σχολικών χώρων, αφήνοντας προφανώς στο απυρόβλητο τους πραγματικά ένοχους για αυτή την απουσία.

  • Τον διευθυντή ΔΕ Γ Αθήνας που δεν κίνησε τις διαδικασίες για την προστασία των μαθητών.

Η Ένωση Γονέων επαναλαμβάνει τη θέση της, που είναι αντίθετη στην εμπορευματοποίηση των σχολικών χώρων.

Τα σχολεία μπορούν και πρέπει, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και του Δήμου, να αξιοποιηθούν ως χώροι ανάπτυξης του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για όλους.

Μακριά από τη λογική της επιχειρηματικότητας, που ως κυρίαρχη άποψη προωθείται από την κυβέρνηση και την πλειοψηφία των δήμων.

Καλούμε την ΕΛΜΕ και τον σύλλογο εκπαιδευτικών  ΠΕ Έλλη Αλεξίου, το Δημοτικό Συμβούλιο, τις Δημοτικές Παρατάξεις και τους Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους να πάρουν θέση για το γεγονός.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να αντισταθούν στην εμπορευματοποίηση
των σχολικών χώρων και να απαιτήσουν την δωρεάν αξιοποίησή τους
για την κάλυψη των αναγκών της σχολικής κοινότητας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δωρεά των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου στην Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών

Peristeri News

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό

Peristeri News

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment