PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η Ένωση Γονέων Περιστερίου για την ισοτιμία Κολεγίων και Πανεπιστημίων


Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου, σχετικά με την ισοτιμία των πτυχίων των κολεγίων με τα Πανεπιστημιακά, αναφέροντας στον τίτλο της πως είναι «μια κακοστημένη αντιπαράθεση στις πλάτες των μορφωτικών δικαιωμάτων
της νεολαίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η κυβέρνηση με πρόσφατο νόμο, προχώρησε στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων εντός και εκτός Ελλάδας ως ισότιμων των πτυχίων των Πανεπιστημίων για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών μαστίζουν την εκπαίδευση, που η αδιοριστία έχει χτυπήσει κόκκινο, που εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε αντικείμενα που δεν έχουν διδαχτεί στο πανεπιστήμιο (βλ. δεύτερη και τρίτη ανάθεση), η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, νομοθετούν για να προσαρμοσθεί η Ελληνική νομοθεσία με αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μέτρο αυτό, είναι κομμάτι μιας πολιτικής που θέλει τα πτυχία να είναι χαρτιά χωρίς περιεχόμενο για τους απόφοιτους, μιας πολιτικής που κάνει σχέδια για αλλαγές στα σχολεία, στις πλάτες των παιδιών μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα: Να γίνουν άμεσα μόνιμοι διορισμοί των χιλιάδων αναπληρωτών που βρίσκονται στα σχολεία. Να αποσυρθεί η διάταξη για την αυτόματη αναγνώριση της ισοτιμίας των πτυχίων των κολεγίων με τα Πανεπιστημιακά.

Η Ένωση Γονέων Περιστερίου συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις Μαθητών, Εκπαιδευτικών και Φοιτητών που μέσα από τα συλλογικά τους όργανα παλεύουν όλα τα παραπάνω και καλεί τους Συλλόγους Γονέων να δώσουν το παρόν σε αυτόν τον αγώνα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Leave a Comment