PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η άτυχη Μυρτώ χρειάζεται άμεση βοήθεια


Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» για τη Μυρτώ και την οικογένειά της, τέσσερα περίπου χρόνια μετά τη βάναυση κακοποίησή της στο νησί της Πάρου.

Η άτυχη Μυρτώ είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση από τον Αχμέτ Βακάς, πακιστανικής καταγωγής, στο νησί της Πάρου, ο οποίος αφού τη βίασε, τη χτύπησε βάναυσα στο κεφάλι, προκαλώντας της πολλαπλά κατάγματα.

Αυτή την στιγμή η 19χρονη σήμερα κοπέλα συνεχίζει να δίνει μάχη στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus στη Λάρισα. Το cyclades24.gr επικοινώνησε με τη μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, η οποία μίλησε για την κατάσταση υγείας της κόρης της.

«Το κράτος είναι ανύπαρκτο» λέει η κα. Κοτρώτσου. «Δυστυχώς δεν μας βοηθά κανείς. Η Μυρτώ έζησε και το κράτος αυτό δεν μπορεί να το παραβλέπει. Όπως φροντίζουν τα προσφυγόπουλα που έχουν ανάγκη οφείλουν να φροντίσουν και τη Μυρτώ. Αν μη τι άλλο ισότητα».

Κατά το παρελθόν, η οικογένεια του κοριτσιού είχε αναφέρει ότι χρειάζεται την βοήθεια της πολιτείας προκειμένου να καταφέρει να διαμορφώσει το σπίτι της στην Αθήνα, έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενηθεί σε αυτό η Μυρτώ, ως προς τις ιατρικές της ανάγκες: Μεταξύ άλλων θα χρειαστεί ένα ασανσέρ, ράμπα και άλλες προσαρμογές προκειμένου το σπίτι της οικογένειας να γίνει λειτουργικό για ένα άτομο με αναπηρία όπως η Μυρτώ.

Η μητέρα της χρειάζεται χρήματα και προσπαθεί να συντηρήσει την όλη κατάσταση από ένα μικρό επίδομα που της δίνει το κράτος. Μολονότι οι κοινοποιήσεις των χρηστών στο Διαδίκτυο για οικονομική βοήθεια στη Μυρτώ ήταν στην κυριολεξία χιλιάδες, δεν υπήρξε και το ανάλογο ενδιαφέρον, αφού λίγοι ήταν αυτοί που έφτασαν σε τράπεζα για να βάλουν χρήματα στον λογαριασμό.

Σε ερώτηση για την κατάσταση της 19χρονης αυτήν την εποχή, η κα. Κοτρώτσου ήταν κατατοπιστική: «Η κόρη μου βρίσκεται στην ίδια κατάσταση, πότε λίγο πάνω και πότε λίγο κάτω. Οι γιατροί δεν λένε τίποτε γιατί δεν μπορούν να προβλέψουν κάτι δυστυχώς. Δεν ξέρουν και αυτοί. Η μόνη της αντίδραση είναι ότι κάποιες φορές μας χαμογελάει»

Η κα Κοτρώτσου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εκκλησία, που παρά την αρχική δέσμευση να βοηθήσει τη Μυρτώ, τελικά οι υποσχέσεις έμειναν μόνο στα λόγια, εκφράζοντας την λύπη της για τον Μητροπολίτη Παροναξίας ο οποίος ενώ έδειξε ενδιαφέρον, τελικά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω.

Η Μυρτώ χρειάζεται άμεση οικονομική βοήθεια.

Ο λογαριασμός είναι ο εξής: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ 150/0276 2274, ΙΒΑΝ: GR1601101500000015002762274 – SWIFT/BIG:ETHNGRAA

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment