PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ηρεμία στο Σύνταγμα


Οι διαδηλωτές έχουν δημιουργήσει μία ανθρώπινη αλυσίδα και μεταφέρουν νερό από το σιντριβάνι στο πάνω μέρος της πλατείας. Τα ΜΑΤ έχουν απομακρυνθεί.

Ηρεμία επικρατεί στην Πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους.

Οι διαδηλωτές έχουν δημιουργήσει μία ανθρώπινη αλυσίδα και μεταφέρουν νερό από το σιντριβάνι στο πάνω μέρος της πλατείας. Τα ΜΑΤ έχουν απομακρυνθεί.

Νωρίτερα, έγινε πετροπόλεμος με μάρμαρα μεταξύ ΜΑΤ και ομάδας κουκουλοφόρων, ο οποίος σταμάτησε με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία έξι άτομα.

Λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, οι διαδηλωτές έχουν αρχίσει να αποχωρούν από την πλατεία.

Επτά πολίτες και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια.

Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ έξι από τους επτά πολίτες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, όλοι με αναπνευστικά προβλήματα και ένας με εγκάυματα.

Πολλοί διαδηλωτές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας των δακρυγόνων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Ελληνική Αστυνομία, μέχρι τις 7 το απόγευμα είχε προχωρήσει σε πέντε συλλήψεις και συνολικά 17 προσαγωγές.

Ζημιές έχουν γίνει σε πολλές βιτρίνες καταστημάτων της οδού Ερμού και του Συντάγματος.

Νωρίτερα, στις φλόγες τυλίχθηκαν ομπρέλες που βρίσκονται έξω από το κατάστημα Public, ενώ οι αντιεξουσιαστές έστησαν οδόφραγμα στην Καραγιώργη Σερβίας χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ομπρέλα από τα McDonald’s.

Στο μεταξύ, κλειστοί είναι από το πρωί οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Ναυτεργάτες επιχείρησαν να αποκλείσουν το λιμάνι του Πειραιά εμποδίζοντας τον απόπλου των πλοίων προς Κυκλάδες. Κινητοποιήσεις σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη.

«Μπλόκο» στην πρόσβαση των βουλευτών στη Βουλή οργανώνουν για αύριο οι «Αγανακτισμένοι».

Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας έχουν ληφθεί από την αστυνομία, που έστησε σιδερένιο φράχτη έξω από τη Βουλή, στο ύψος των ανθοπωλείων, προκειμένου να επιτραπεί η απρόσκοπτη είσοδος των βουλευτών στο Κοινοβούλιο.

Συνολικά, περίπου 4.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στο κέντρο της Αθήνας.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει και νέα συγκέντρωση στις επτά το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πορεία το πρωί από την Ομόνοια και κατέληξε στο Σύνταγμα, με επικεφαλής την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Στη Θεσσαλονίκη όπου μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν τη βιομηχανική περιοχή Σίνδου, κλείνοντας και τις επτά εισόδους, ενώ την ίδια ώρα «αγανακτισμένοι» άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Λευκό Πύργο.

Οι αυριανές κινητοποιήσεις

Αύριο, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, προγραμματίζεται η περικύκλωση της Βουλής και τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» καλούν σε συγκεντρώσεις στις 8 το πρωί στο Καλλιμάρμαρο, στη στάση του Μετρό στον «Ευαγγελισμό» και στην πλατεία Συντάγματος.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Αγανακτισμένοι καλούν, επίσης, τους οδηγούς ΙΧ να βοηθήσουν την περικύκλωση με το αυτοκίνητό τους από τις οκτώ το πρωί συμμετέχοντας σε μια «κυκλοφοριακή διαδήλωση».

«Μερικές εκατοντάδες αυτοκίνητα που θα κινούνται διαρκώς με 10-20 χλμ την ώρα στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου και θα επιστρέφουν από εναλλακτικούς δρόμους κάθε φορά που η τροχαία θα τα εκτρέπει, μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στην πρόσβαση των βουλευτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία αύριο το πρωί στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα διοργανώνουν συγκέντρωση στις επτά το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στην Ομόνοια στις 10 το πρωί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ιδιώτες παθολόγοι ή γενικοί γιατροί εντάσσονται στον Προσωπικό Γιατρό

Peristeri News

Ελεύθερος ο 22χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 16χρονης στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment