PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 12 οι νεκροί από τον κυκλώνα «Μάικλ»


Τουλάχιστον 12 άνθρωποι -σύμφωνα με νεότερο απολογισμό- έχασαν τη ζωή τους στη Φλόριντα, την Τζόρτζια, τη Βόρεια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια, από το πέρασμα του κυκλώνα «Μάικλ».

Οι αρχές προειδοποιούν πως ο απολογισμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί.

Εκτεταμένες είναι οι πλημμύρες και οι ζημιές σε κτήρια, ενώ η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί σήμερα Παρασκευή το πρωί σε 1,1 εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις από τη Φλόριντα μέχρι τη Βιρτζίνια.

Ο κυκλώνας «Μάικλ» εξασθένησε προχωρώντας προς τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, όμως εξακολουθεί να συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές που προκαλούν πλημμύρες.

Ο «Μάικλ», ένας από τους ισχυρότερους κυκλώνες που έχει πλήξει ποτέ τις ΗΠΑ, έφθασε στην ξηρά κοντά στην πόλη Μέξικο Μπιτς, περίπου 32 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάναμα Σίτι, στην περιοχή Πάνχαντλ της Φλόριντα, με ανέμους ταχύτητας 249 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Όταν προσέγγισε τις ακτές, ήταν κυκλώνας Κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους μόλις 3,2 χιλιομέτρων την ώρα ασθενέστερους από έναν κυκλώνα Κατηγορίας 5.

Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, η ένταση του φαινομένου αποκλιμακώθηκε καθώς κινείτο πάνω από την ενδοχώρα προς τη Τζόρτζια. Οκτώ ώρες αφότου έφθασε στις ακτές ο «Μάικλ» υποβαθμίστηκε σε κυκλώνα Κατηγορίας 1, με ανέμους ταχύτητας 150 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment