PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΗΠΑ: Στους πλημμυροπαθείς του Χιούστον και της Λουιζιάνα ο Τραμπ


Στο Χιούστον του Τέξας και στο Λέικ Τσαρλς της Λουιζιάνα μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να συναντήσει κατοίκους που επλήγησαν από τον καταστροφικό τυφώνα Χάρβεϊ.

Η καταιγίδα, μία από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ, οδήγησε στον εκτοπισμό άνω του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων ενώ διατυπώνονται φόβοι ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες που παρέλυσαν το Χιούστον, προκαλώντας άνοδο-ρεκόρ της στάθμης των ποταμών και διακοπή της παροχής νερού στο Μπόμοντ του Τέξας.

Το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών σημειώθηκε στην περιοχή του Χιούστον.  Το 70% της κομητείας Χάρις, που περιστοιχίζει το Χιούστον, έφθασε κάποια στιγμή να καλύπτεται με νερό ύψους 45 εκατοστών ή και περισσότερο, σύμφωνα με αξιωματούχους της κομητείας.

Ο Τραμπ επισκέφθηκε για πρώτη φορά την περιοχή του Κόλπου την Τρίτη αλλά δεν μετέβη στην περιοχή της καταστροφής, λέγοντας ότι δεν ήθελε να παρεμποδίσει τις προσπάθειες διάσωσης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με πολιτειακούς και τοπικούς ηγέτες και υπηρεσίες άμεσης απόκρισης, ωστόσο επικρίθηκε γιατί δεν συναντήθηκε με πλημμυροπαθείς.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως ο Τραμπ θα επισκεφθεί πρώτα το Χιούστον προκειμένου να συναντηθεί με επιζώντες των πλημμυρών και εθελοντές που συνέδραμαν τις προσπάθειες διάσωσης και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Λέικ Τσαρλς, μια άλλη περιοχή που επλήγη από την καταιγίδα.

Σε επιστολή της προς το Κογκρέσο η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από το Σώμα να εγκρίνει σαν μία πρώτη οικονομική βοήθεια την εκταμίευση ενός ποσού ύψους 7,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ έχει πει πως η πολιτεία μπορεί να χρειαστεί περισσότερα από 125 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment