PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΗΠΑ: Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στη νότια Καλιφόρνια


Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα – 6.20 το πρωί του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) στη νότια Καλιφόρνια, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).

Σύμφωνα με αξιωματούχους, από τον σεισμό προκλήθηκαν ζημιές σε κτήρια και πυρκαγιές, ενώ υπάρχουν αναφορές για ελαφρείς τραυματισμούς.

Ο σεισμός καταγράφηκε κοντά στην πόλη Ρίτζκρεστ στα όρια του Εθνικού Πάρκου Ντεθ Βάλεϊ, σε απόσταση 202 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Λος Άντζελες. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη το πρωί είχε σημειωθεί στη νότια Καλιφόρνια σεισμός 6,4 Ρίχτερ. Σύμφωνα με το USGS, ο σεισμός που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής απελευθέρωσε περίπου οκτώ φορές περισσότερη ενέργεια σε σχέση με τη δόνηση της Πέμπτης.

«Έχουμε πυρκαγιές, έχουμε διαρροές αερίου, έχουμε τραυματισμούς, έχουμε κόσμο χωρίς ρεύμα. Το αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» δήλωσε η δήμαρχος του Ρίτζκρεστ Πέγκι Μπρίντεν.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ρίτζκρεστ Τζεντ Μακλάφλιν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι υπάρχουν αναφορές μόνο για ελαφρείς τραυματισμούς, προσθέτοντας ότι οι αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για σοβαρά τραυματίες. Νωρίτερα, άλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο αριθμός των τραυματιών και η έκταση των ζημιών δεν είναι ακόμα γνωστά, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

Ο νέος σεισμός ήταν ο ισχυρότερος στη νότια Καλιφόρνια μετά τον σεισμό των 7,1 βαθμών που σημειώθηκε στην έρημο Μοχάβε κοντά σε στρατιωτική βάση το 1999, όπως ανέφερε η Λούσι Τζόουνς, σεισμολόγος στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (CalTech).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment