PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΗΠΑ: Αγανακτισμένοι πολίτες στους δρόμους


Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών προχώρησαν οι αρχές στη Νέα Υόρκη.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών προχώρησαν οι αρχές στη Νέα Υόρκη. Οι διαδηλωτές που συνελήφθησαν ανήκουν στο κίνημα που εδώ και δύο εβδομάδες διαμαρτύρεται κατά των κοινωνικών ανισοτήτων και εξαπλώνεται στις αμερικανικές πόλεις. Μαζικές διαδηλώσεις έγιναν και στην Πορτογαλία κατά των μέτρων λιτότητας, ενώ στην Ισλανδία, διαδηλωτές έριξαν αβγά στους βουλευτές.

Δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία η γέφυρα του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη, μερικές ώρες αφού η αστυνομία συνέλαβε πάνω από 500 διαδηλωτές ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες, διότι εμπόδιζαν την κίνηση των οχημάτων σε αυτή και προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν «πορεία χωρίς άδεια».

Η κυκλοφορία για τα οχήματα και τους πεζούς διακόπηκε στη γέφυρα, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή του δημαρχείου για αρκετή ώρα.

Το κίνημα Occupy Wall Street, το οποίο εμπνέεται από τα κινήματα της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης, διαμαρτύρεται για την οικονομική κρίση και μια σειρά από άλλα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

Σε ανάλογη, διαδήλωση στη Βοστόνη, στα γραφεία της Bank of America, συμμετείχαν τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Η αστυνομία ανέφερε ότι συνελήφθησαν 24 διαδηλωτές.

Η πορεία άρχισε στις 15:30 (22:30 ώρα Ελλάδας) από το Ζουκότι Παρκ, στο κέντρο του Μανχάταν, όπου μέλη του κινήματος έχουν στήσει σκηνές, μια βιβλιοθήκη κ.ά., και λένε πως σκοπεύουν να παραμείνουν ολόκληρο το χειμώνα.

Μέλη του κινήματος διαμαρτύρονται για την υπέρμετρη χρήση βίας από τις αρχές, την άδικη μεταχείριση των μειονοτήτων, περιλαμβανομένων των μουσουλμάνων, τις κατασχέσεις σπιτιών, την ιδιαίτερα υψηλή ανεργία, την «διάσωση» των τραπεζών το 2008, τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και την «απληστία» της Γουόλ Στριτ. Διασημότητες όπως ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ και η ηθοποιός Σούζαν Σάραντον πήγαν στο χώρο όπου είναι συγκεντρωμένοι οι διαδηλωτές για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο κίνημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Όχημα έπεσε πάνω στις πύλες του παλατιού του Μπάκιγχαμ

Peristeri News

Στις κάλπες σήμερα οι Πορτογάλοι

Peristeri News

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Leave a Comment