PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΗΠΑ: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε φεστιβάλ τροφίμων


Τέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί και άλλοι 15 ακόμη τραυματίστηκαν από πυρά ενόπλου χθες Κυριακή σε φεστιβάλ τροφίμων που διεξαγόταν μέσα σε πάρκο στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνιας.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, Σκοτ Σμίδι, διευκρινίζοντας ότι στον απολογισμό αυτόν συμπεριλαμβάνεται ο δράστης της.

«Είναι απίστευτα θλιβερό και αποκαρδιωτικό μια εκδήλωση που κάνει τόσο μεγάλο καλό στην κοινότητα να αμαυρώνεται από μια τραγωδία όπως αυτή», είπε ο Σμίδι.

Κατά τον επικεφαλής της αστυνομίας ο δράστης, που έκοψε έναν φράχτη για να εισβάλει στο πάρκο όπου γινόταν η ετήσια εκδήλωση, ενδέχεται να είχε έναν συνεργό.

Τα κίνητρα του ενόπλου δεν είναι ακόμη σαφή.

Το NBC Bay Area μετέδωσε τη μαρτυρία μιας γυναίκας που είπε πως είδε έναν λευκό τριαντάρη να ανοίγει πυρ με τουφέκι αδιακρίτως, «προς όλες τις κατευθύνσεις».

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν σε πανικό, καθώς ακούγονται πυροβολισμοί. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ έκανε λόγο για αποτρόπαια επίθεση και ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο πάρκο Κρίστμας Χιλ του Γκιλρόι, νότια του Σαν Χοσέ, εκτίθενται τρόφιμα και ποτά, γίνονται διαγωνισμοί μαγειρικής και συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής.

Θεωρείται μια από τις καλύτερες θερινές εκθέσεις τροφίμων στον κόσμο με χιλιάδες επισκέπτες ετησίως. Στο πάρκο απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment