PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Ημερίδα με θέμα: «Μαθησιακές Δυσκολίες» στο Δήμο Ιλίου


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ημερίδας με θέμα: «Μαθησιακές δυσκολίες» που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ιλίου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ημερίδας με θέμα: «Μαθησιακές δυσκολίες» που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ιλίου, με πρωτοβουλία του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Άθλησης (ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.), την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου. Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου εισηγήσεις, με κεντρικούς άξονες τη διάγνωση και αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών, τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και τις εμπειρίες ενός τμήματος ένταξης.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, όπου μετά τις ερωτήσεις, η συζήτηση οδήγησε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει αναγκαιότητα σύστασης ομάδων αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των γονέων που βιώνουν το πρόβλημα. Καθώς οι μαθησιακές δυσκολίες είναι η πρώτη αιτία που απευθύνονται οι γονείς στους ειδικούς, φαίνεται πως η Ημερίδα αυτή, στάθηκε η αφορμή να ανοίξει ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί πάρα πολλές οικογένειες.

Ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου που λειτουργεί ο Δήμος Ιλίου από το 2008 εξυπηρετώντας τις ανάγκες των παιδιών και των γονέων, ενώ κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε:

«Το δικαίωμα στην ψυχική υγεία, την αξιοπρέπεια και την εκπαίδευση, ως άτομα υπεύθυνα και δημιουργικά, είναι δικαίωμα όλων. Πρέπει, λοιπόν, να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να γνωρίσουν τη διαφορετικότητά τους, να τα μάθουμε να την διαχειρίζονται και να την υπερασπίζονται. Είμαστε ο καθρέφτης του μέλλοντος και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι πράξεις μας διαμορφώνουν την αυριανή κοινωνία».

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί και πολλοί γονείς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment