PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Ημερίδα για τα φαινόμενα παιδικής βίας στην οικογένεια και το σχολείο στο Δήμο Ιλίου


Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος

Στις 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιλίου ημερίδα με θέμα «Φαινόμενα Παιδικής Βίας στην Οικογένεια και στο Σχολείο» την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου και η Κοινωνική του Υπηρεσία.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο οποίος υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ότι οι αδιάκοπες δράσεις για τη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου, κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες από το χώρο της Ψυχολογίας, της Ψυχιατρικής, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνιολογίας, με πολυετή εμπειρία στα θέματα της παιδικής μέριμνας και προστασίας, ανέπτυξαν στις εισηγήσεις τους θέματα όπως η κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών, η ενδοοικογενειακή βία, το φαινόμενο του εκφοβισμού μεταξύ παιδιών στο σχολείο, η οργάνωση δικτύων προστασίας, η άμεση παρέμβαση και η αντιμετώπιση περιστατικών κακοποιημένων παιδιών.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Συνήγορο του Παιδιού, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, το Δίκτυο Ευρωπαϊκής Βίας και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ιλίου είναι από τους πρώτους φορείς που ανταποκρίθηκε ενεργά στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας για την ίδρυση Εθνικού Δικτύου Παιδικής Προστασίας, ενώ συμμετέχει ήδη και στο διαβαλκανικό ερευνητικό πρόγραμμα Becan για την εξαγωγή συμπερασμάτων που θα βοηθήσουν στη βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών για το παιδί.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment