PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ημερίδα Αυτογνωσίας στο 1ο Γυμνάσιο Περιστερίου από το «Οδοιπορικό»


Την ομιλία πραγματοποίησαν με επιτυχία τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας του Οδοιπορικού, κα Βλάχου Δώρα, Ψυχολόγος και κα Σταυροπούλου Κέλλυ, Ψυχολόγος

Το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Περιστερίου «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Γιωτάκη Παναγιώτη, Μαθηματικού και της Υπεύθυνης του Γραφείου ΣΕΠ του 1ου Γυμνασίου Περιστερίου κας Καπετάνιου Αθανασίας, Φιλόλογου–Σύμβουλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού, πραγματοποίησε στις 15 Μαρτίου 2011 ομιλία με θέμα «Χτίζω το μέλλον μου στα δυνατά μου σημεία».

Την ομιλία πραγματοποίησαν με επιτυχία τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας του Οδοιπορικού, κα Βλάχου Δώρα, Ψυχολόγος και κα Σταυροπούλου Κέλλυ, Ψυχολόγος και την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου.

Στόχος της ομιλίας ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα Αυτοεκτίμησης, τρόπους ενίσχυσης της θετικής αυτοεκτίμησης και το ρόλο που διαδραματίζουν οι Σημαντικοί Άλλοι.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην ομιλία και να εκφράσουν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους. Μετά το τέλος της ομιλίας, ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο.

Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να επεξεργαστούν μέσω αυτής της τεχνικής, το πώς επηρεάζεται η αυτοεκτίμησή τους από τους συμμαθητές τους αλλά και πώς μπορούν να φωτίσουν τη θετική πλευρά του εαυτού τους.

«…μας έμαθε να σεβόμαστε τον εαυτό μας», μαθήτρια Γ’ Γυμνασίου, «μου άρεσε ότι μάθαμε τρόπους να δεχθούμε τον εαυτό μας όπως είναι και να μην αλλάξουμε για κανέναν.», μαθήτρια Γ’ Γυμνασίου και «…μας έκανε να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να αγαπήσουμε τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητά μας αλλά και να σεβόμαστε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των άλλων», μαθήτρια Γ’ Γυμνασίου.

Η συνάντηση και το βιωματικό εργαστήρι είχε μεγάλη επιτυχία και εξεφράσθη η επιθυμία να ακολουθήσει ομάδα εφήβων από τα Στελέχη του Κέντρου στο μέλλον. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης Δήμου Περιστερίου “Οδοιπορικό” (τηλ. 210-5786888, Δευτέρα–Παρασκευή 9.30- 13.30).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment